FTX EU permite clienților europeni să solicite retrageri prin intermediul noului site web

FTX EU a primit aprobare din partea regulatorului din Cipru în martie 2022, cu aproximativ 7 luni înainte de prăbușirea FTX din noiembrie

Filiala europeană a platformei globale de tranzacționare falimentare FTX, cunoscută sub numele de FTX EU, a lansat recent un nou website pentru a permite clienților europeni să-și trimită cererile de retragere a fondurilor.

Această mișcare vine la aproape cinci luni după prăbușirea și falimentul platformei globale, FTX, începând cu începutul lunii noiembrie.

FTX EU permite clienților europeni să solicite retrageri prin intermediul noului site web
Website-ul lansat recent de FTX EU pentru a facilita retragerea fondurilor | FTX Europe

Potrivit unui articol din Finance Magnates, noul site web, accesibil prin domeniul https://ftxeurope.eu/, ar fi fost aprobat de Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare din Cipru (CySEC). Acest nou domeniu va fi folosit exclusiv pentru a procesa cererile de rambursare de la clienții afectați și nu va oferi servicii sau produse suplimentare.

Site-ul web FTX EU a primit aprobarea autorității de reglementare a securităților din Cipru | Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare din Cipru

Un e-mail din partea FTX Europe citat in raportul Finance Magnates afirmǎ:

„Vă rugăm să rețineți că noul nostru nume de domeniu www.ftxeurope.eu a fost aprobat de autoritatea noastră de reglementare, CySEC. Acest website va fi disponibil numai pentru toți clienții FTX EU LTD pentru a putea revendica soldurile lor în valută fiat. Nu vor fi oferite servicii sau produse prin intermediul acestui site.”

Deși FTX EU era accesibil utilizatorilor din Spațiul Economic European și Orientul Mijlociu, numărul total de utilizatori afectați rămâne neclar. Având în vedere că FTX EU a fost operațional doar din martie 2022 până la colapsul întreprinderii globale în noiembrie, se preconizează că numărul de clienți afectați să nu fie mare.

O altă filială FTX, FTX Japonia, a rezolvat deja problemele clienților afectați, permițând retrageri totale de fonduri la sfârșitul lunii februarie, în valoare de aproximativ 50 de milioane de dolari.

Autoritatea de reglementare din Cipru, CySEC, a cerut FTX EU să-și suspende operațiunile pe 9 noiembrie, cu doar câteva zile înainte ca FTX Group și cele 130 de companii afiliate ale sale, inclusiv FTX EU, să depună oficial cererea de faliment pe 11 noiembrie.

FTX Europe avea sediul în Elveția în perioada scurtă de funcționare.

Exit mobile version