FTX lichidează 1 miliard de dolari în GBTC, accelerând vânzările

Aprobarea ETF-urilor Bitcoin a dus la o scădere a prețului Bitcoin și la o fugă a investitorilor din GBTC

FTX lichidează 1 miliard de dolari în GBTC, accelerând vânzările

Investitorii au retras peste 2 miliarde de dolari din Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) de la recenta sa transformare într-un fond tranzacționat la bursă (ETF).

Această vânzare semnificativă include descărcarea de către moștenirea falimentară FTX a 22 de milioane de acțiuni, o mișcare dezvăluită prin date private obținute de CoinDesk și confirmată de persoane din interior.

Comisia pentru Valori Mobiliare și Schimb din SUA (SEC) a dat recent undă verde unei game de ETF-uri Bitcoin spot, o mișcare mult așteptată care a început să se materializeze pe 11 ianuarie.

Aprobarea aceasta a marcat o schimbare pentru GBTC, vechi de un deceniu, care a trecut de la un fond închis mai puțin dorit la un ETF. La momentul conversiei sale, GBTC deținea aproximativ 30 de miliarde de dolari în active.

Cu toate acestea, de la sosirea noilor ETF-uri de la jucători importanți precum BlackRock și Fidelity, GBTC a fost martorul unor fluxuri semnificative de ieșire, cu miliarde de dolari în valoare de Bitcoin retrași.

Raportul CoinDesk evidențiază rolul substanțial al FTX în acest trend, observând că vânzarea sa a redus deținerile sale GBTC la zero, echivalând cu aproape 1 miliard de dolari.

După aprobările ETF-urilor, prețul Bitcoin a scăzut neașteptat, contrazicând așteptările ridicate stabilite înainte de decizia SEC. Finalizarea recentă a vânzărilor FTX ar putea ușura presiunile de vânzare.

Strategia și starea actuală a FTX

FTX, la fel ca multe entități crypto mari, a exploatat discrepanța de preț între acțiunile Grayscale și valoarea netă a activului subiacent. Deținerile GBTC ale FTX, odată evaluate la 597 de milioane de dolari, au crescut la aproximativ 900 de milioane de dolari cu începerea tranzacționării ETF-ului GBTC.

Pe lângă GBTC, FTX a investit și în alte cinci Trusturi Grayscale și a deținut acțiuni într-un trust statutar gestionat de Bitwise.

Exit mobile version