FTX propune un plan de reorganizare creditorilor și insinuează o posibilă repornire

În faliment organizează creditorii în clase, schițează prioritățile de plată și ia în considerare repornirea cu investitori terți

FTX a dezvăluit un plan ambițios de reorganizare a creditorilor, împărțindu-i în clase distincte de reclamanți și propunând o opțiune pentru anumiți clienți de a relansa platforma FTX.

Propunerea, depusă luni noaptea, ora SUA, categorizează reclamanții în mai multe grupuri. Acestea includ „clienții dotcom” ai exchange-ului offshore FTX.com, „clienții SUA” ai platformei interne, clienții platformei sale NFT, și alte clase, cum ar fi cererile neasigurate generale, cererile asigurate și cererile subordonate.

Printre cererile generale se numără cele legate de creditori sau partenerii de tranzacționare ai Alameda, în timp ce cererile subordonate constau în taxe și amenzi din sancțiuni.

Potrivit documentului, prioritatea acestor cereri va urma o structură ierarhică denumită „prioritățile cascadei.” Fiecare clasă de reclamanți va primi o plată pro-rata din fondurile rămase după ce clasa precedentă a fost plătită. Ordinea exactă a plății urmează să fie determinată, în urma negocierilor cu părțile interesate.

O parte intrigantă a propunerii este opțiunea pentru categoria de reclamanți dotcom de a-și combina activele pentru a crea ceea ce depunerea se referă la o „companie de schimb offshore” sau o platformă „repornită”, care ar fi inaccesibilă în SUA. Considerația pentru o astfel de aranjare ar putea include oferte non-cash, cum ar fi titluri de valoare, token-uri sau drepturi de a investi în noua întreprindere, mai degrabă decât o plată directă în numerar.

Aluzii la o posibilă repornire a FTX au apărut anterior, cu facturările directorului executiv interimar John Ray III din mai aluzionând la o „repornire FTX” sau „reboot 2.0.”

O figură notabilă din comunitatea cripto, pinguinul antropomorf cu sediul în Singapore și personalitatea juridică de pe Twitter Wassielawyer, a subliniat că planul de restructurare nu include prevederi pentru titularii de FTT, token-ul nativ al bursei. SEC a considerat anterior token-ul ca o securitate într-o plângere depusă împotriva co-fondatorului FTX, Gary Wang și fostului CEO al Alameda Research, Caroline Ellison, în decembrie.

Planul propus reprezintă un nou capitol pentru bursa încercanată și aduce atât speranță, cât și complexitate procesului de satisfacere a creditorilor săi. Dacă opțiunea de repornire devine realitate și modul în care diferiții reclamanți răspund la structura propusă vor fi evoluții urmărite îndeaproape în saga în desfășurare a FTX.

FTX se tranzacționează în creștere cu 6%, la 1.43

FTX propune un plan de reorganizare creditorilor și insinuează o posibilă repornire

Exit mobile version