Fundația Ethereum investigată de o autoritate necunoscută

Fundația Ethereum investigată de o autoritate necunoscută

Fundația Ethereum, o organizație non-profit centrală pentru rețeaua blockchain Ethereum, este investigată de o agenție guvernamentală neidentificată. Această veste vine conform unei actualizări recente pe depozitul GitHub al Fundației.

Detaliile din jurul investigației sunt rare. Un commit GitHub din 26 februarie 2024 specifică faptul că Fundația a primit o „cerere voluntară de la o autoritate de stat care includea o cerință de confidențialitate”. Fundația Ethereum nu a răspuns solicitărilor de comentarii.

Eliminarea „Warrant Canary” Ridică Semne de Întrebare

Anterior, site-ul web al Fundației Ethereum includea un mesaj care afirma că nu a fost niciodată contactată de nicio agenție guvernamentală care să solicite confidențialitate.

Acest mesaj, împreună cu un „warrant canary” (deseori o imagine simbolică), a fost eliminat în actualizarea din 26 februarie. Warrant canary sunt utilizate de unele organizații pentru a semnala că nu au primit o citație secretă de la guvern. Canary-ul Fundației fusese eliminat anterior din greșeală în 2019.

Posibile Explicații pentru Investigație

Experții juridici speculează că o autoritate de reglementare elvețiană ar putea fi implicată, eventual colaborând cu Securities and Exchange Commission (SEC) din SUA, care analizează în prezent cererile pentru ETF-uri pe Ether.

Până în prezent, SEC a manifestat puțină dorință de a aproba aceste cereri.

Această investigație coincide cu o perioadă de dezvoltare semnificativă pentru Ethereum.

Blockchain-ul a suferit recent o actualizare majoră, Dencun, cu scopul de a reduce taxele de tranzacție. În plus, Statele Unite așteaptă o decizie cu privire la mai multe cereri pentru un ETF pe Ether, cu un termen limită care se apropie la sfârșitul lunii mai.

Exit mobile version