Fuziunea Ethereum este la doar câteva ore distanță. Iată ce trebuie să știi

Mult așteptata „fuziune” Ethereum este la doar câteva ore distanță - iar miza nu poate fi mai mare

Fuziunea Ethereum este la câteva ore distanță. Iată ce trebuie să știi

Numit de către cei din comunitate drept cel mai important eveniment din istoria crypto, fuziunea va transforma Ethereum dintr-un mecanism de consens Proof-of-Work într-un mecanism de consens Proof-of-Stake, eliminând mineritul Ethereum.

Pe măsură ce se apropie numărătoarea inversă finală, iată ce trebuie să știi.

Când va avea loc fuziunea?

Fuziunea nu este programată pentru o anumită oră, dar există câteva estimări – care pot fi găsite pe site-uri web precum bordel.wtf și wenmerge.com sau pe Google căutând „the merge”.

Numărătoarea inversă până la fuziune | Google
Numărătoarea inversă până la fuziune | Google

Acest lucru se datorează faptului că fuziunea se va activa în funcție de o valoare numită „Terminal Total Difficulty” (TTD) în loc de numărul de blocuri create în lanț sau de înălțimea blocului.

Pentru fuziune, TTD a fost setat la 58750000000000000000000. Odată ce atinge pragul TTD, lanțul PoW „ar trebui să se oprească”, așa cum a scris Adrian Sutton, inginer principal de protocol blockchain la ConsenSys, pe Twitter marți seară. „Minerii pot continua să creeze blocuri, dar clienții de execuție actualizați ar trebui să le respingă ca nevalide.”

Ce trebuie să fac pentru a mă pregăti de fuziune?

Fuziunea a trebui să fie o tranziție fără probleme pentru utilizatori. La fel ca atunci când faci un upgrade la telefon, totul este transferat automat – contactele, aplicațiile, imaginile. Același lucru se va întâmpla cu toate activele tale digitale.

De fapt, dacă cineva îți spune că trebuie să faci ceva special cu un token sau NFT – ar trebui să fii foarte atent, poate fi un escroc.

Care sunt unele concepții greșite?

Ethereum va fi mai rapid Tranzacțiile pe Ethereum nu vor fi semnificativ mai rapide. Cu toate acestea, există ceva adevăr în acest zvon, deoarece Beacon Chain permite validatorilor să publice un bloc la fiecare 12 secunde, ceea ce înseamnă aproximativ 13,3 secunde pe mainnet.

În timp ce dezvoltatorii Ethereum cred că trecerea la PoS va permite o creștere cu 10% a producției de blocuri, ușoara îmbunătățire va trece neobservată de utilizatori.

Taxele de gaz se vor reduce după fuziune Una dintre cele mai mari concepții greșite care circulă în rândul investitorilor este că viitoarea actualizare a Ethereum va reduce taxele de gaz ale Ethereum (taxe de tranzacție).

Da, Ethereum va ajunge în cele din urmă la o viteză de 100.000 de tranzacții pe secundă, dar asta va veni odată cu upgrade-urile viitoare. „The Merge” este doar prima din cele 5 actualizări majore – mai există încă „the surge, the purge, și the splurge” – după cum le-a numit Vitalik Buterin, fondatorul Ethereum

De ce este atât de importantă fuziunea?

În primul rând, Ethereum este a doua cea mai mare criptomonedă, cu o capitalizare de piață de 207 de miliarde de dolari, are un succes enorm și are mii de proiecte construite pe blockchain.

Dar acum este pe cale să treacă printr-o actualizare masivă, care ar putea duce la un succes mai mare(cel mai bun scenariu) sau la o fuziune eșuată (cel mai rău scenariu) – o mișcare majoră care vine cu riscuri uriașe.

Ethereum va consuma mai puțină energie

Consumul masiv de energie a fost un mare obstacol în calea adoptării Ethereum. Majoritatea instituțiilor pur și simplu nu au voie să investească sau să-l folosească din cauza amprentei masive de carbon pe care o lasă în urmă. Fuziunea va reduce consumul de energie a rețelei cu 99,5%.

Acest lucru ar putea deschide ușa pentru mai multe instituții să investească în ETH.

Ethereum va deveni deflaționist

Deoarece Ethereum va folosi mai puțină energie pentru a rula, va plăti, de asemenea, mai puține recompense de bloc pentru stakeri. Estimările spun că emisiile anuale de ETH vor scădea de la 4,3% ->0,4% (scădere de 10X).

În plus, există alți 2 factori care fac Ethereum să fie deflaționist:

Fundația Ethereum va difuza evenimentul live pe Youtube.

Exit mobile version