GAFI va informa lumea despre crypto monede în Iunie

GAFI plănuiește să emită un ghid actualizat despre crypto-valute în vara anului curent

GAFI crypto monede

Jarretera - stock.adobe.com

Grupul de Acțiune Financiară va păși în lumina reflectoarelor pentru a face un comentariu public cu privire la crypto-monede în aproximativ 4 luni.

În urma ședinței de la Paris, care a avut loc în 25 februarie, GAFI a publicat o declarație din corpul internațional în care a recapitulat planurile pentru anul acesta, inclusiv abordarea pe care o are față de crypto-monede.

Ce este GAFI?

În iunie 2019, GAFI a emis un ghid cu privire la crypto-monede și alte active digitale. Cea mai notabilă parte a fost „regula migrării„: care îi obliga pe furnizorii de active digitale să expună informațiile ambelor părți ale tranzacției.

Standardul acesta viza să reducă spălarea banilor sau orice fel de tranzacție ilicită.

Mulți și-au exprimat nemulțumirea sau îngrijorarea cu privire la implicațiile pe care le aduce această „regulă a migrării” și-au conchis că o soluție care să mulțumească pe toată lumea ar avea nevoie de mult timp până să apară.

Industria crypto a răspuns cu un număr de soluții posibile la această problemă

Potrivit unor declarații, GAFI a început o a doua perioadă-de-12-luni de cercetare pentru implementarea globală a standardelor lor.

Prima revizuire pe care au împărtășit-o, atât cu publicul cât și cu sectorul privat, a arătat faptul că s-au făcut progrese dar că amândouă sectoarele au nevoie de și mai multă îndrumare pentru a ajunge la o implementare adecvată.

Acum, o consultanță publică cu amendamente și clarificări pentru ghidul din martie 2019 – va fi emis luna viitoare de GAFI. O versiune actualizată și completă, pentru anul 2021 – va ieși în iunie.

GAFI și-a actualizat ghidul pentru a adresa probleme cheie, precum:

  • aplicarea standardelor GAFI pentru așa zisele „stable-coins
  • cum sectorul public și cel privat pot implementa „regula migrării”
  • cum să adresăm riscul cauzat de lipsa unui intermediar în tranzacțiile peer-to-peer

acestea au fost declarațiile reprezentanților GAFI

 

Exit mobile version