Gary Vee: oferta excesivă, lăcomia și inițiativele neperformante sunt constrângerile pieței NFT

Numărul enorm de celebrități, corporații și artiști de pe piața NFT a însemnat că preocupările privind cererea și oferta erau inevitabile

Gary Vee: oferta excesivă, lăcomia și inițiativele neperformante sunt constrângerile pieței NFT

Gary Vee: oferta excesivă, lăcomia și inițiativele neperformante sunt constrângerile pieței NFT

Cunoscutul om de afaceri și susținător al industriei NFT, Gary Vee, a spus că oferta excesivă, lăcomia și proiectele de calitate scăzută au fost principalele motive pentru declinul brusc al pieței NFT în ultimul an.

Gary Vee despre problemele cu care se confruntă industria NFT

Într-un blog postat pe Twitter, Gary Vee a explorat problemele cu care se confruntă în prezent industria NFT și unde crede că va fi anul viitor.

Gary Vee a subliniat că anul acesta a existat multă frică, incertitudine și îndoială (FUD) atât din partea rețelelor tradiționale, cât și a celor de socializare atunci când discutăm despre situația pieței, cu probleme de obicei stresante, cum ar fi scăderea volumelor de tranzacționare și scăderea prețurilor minime.

„Adevărul este că, dacă ești atent, știi ce se întâmplă cu adevărat aici, iar dacă ești ca mine, nu ești surprins”, a declarat Vaynerchuck.

El s-a referit la o predicție pe care a făcut-o anul trecut, susținând că „97-99% din afacerile NFT”, care au câștigat relevanță în timpul bulei NFT din 2021, se vor dovedi a fi investiții slabe sau „în cele din urmă vor ajunge la zero”.

Gary Vee subliniază problemele NFT-urilor

În apărarea predicției, Gary Vee a evidențiat oferta excesivă, lăcomia pe termen scurt și proiectele neperformante ca fiind cei trei factori principali care împiedică dezvoltarea industriei.

Deși majoritatea proiectelor nu sunt concentrate pe oferirea de valoare comunităților lor, Gary a remarcat că „există câteva proiecte grozave conduse de operatori reali”, adăugând:

„Cererea nu a ținut și nu va ține pasul cu nivelurile extraordinare ale ofertei și, oricând se întâmplă acest lucru, există o bulă care așteaptă să izbucnească”.

În ceea ce privește lăcomia pe termen scurt, Gary Vee a spus că industria este împiedicată de prea mulți oameni care încearcă să câștige bani rapid pornind o afacere sau tranzacționând NFT-uri, ceea ce duce la la pierderi din escrocherii și prăbușirea unor proiecte cu fundamente slabe.

„Toată lumea este mult prea egoistă, mult prea rapidă și lipsită de chibzuință”, a spus el, adăugând: toată lumea o tratează ca pe un sprint și o goană după aur în loc de un maraton și de aceea majoritatea vor pierde”.

Furnizorul de software de urmărire blockchain DEXterlab a chestionat peste 1.300 de utilizatori pe Twitter despre modelele lor de cumpărare a NFT-urilor de la sfârșitul lunii mai până la începutul lunii iunie. În timp ce 64,3% dintre respondenți au susținut că au cumpărat NFT pentru a „face bani”, mai puțin de 42% au spus că au obținut profit.

Vorbind despre proiecte neperformante, Vaynerchuck a afirmat că, din moment ce oricine poate începe cu ușurință un proiect NFT, „există acum un număr imens de indivizi fără nicio expertiză reală în domenii precum afaceri, dezvoltarea comunității pe termen lung, cultură, funcționarea zilnică a forței de muncă sau stimularea cererii.”

Ce se va întâmpla cu NFT-urile în 2023? 

Privind în 2023, Gary Vee consideră că s-ar putea să nu existe o altă creștere a pieței asemănătoare cu 2021, mai ales având în vedere că „situația macroeconomică” nu este de așteptat să se îmbunătățească prea curând.

În plus, Gary Vee a comparat industria crypto și NFT cu creșterea rapidă a internetului la sfârșitul anilor 1990 și începutul anilor 2000, când un număr mare de companii au eșuat, dar cele mai puternice au urcat la supremație.

„O mulțime de proiecte se vor prăbuși și vor ajunge la zero din cauza ofertei ridicole, cum ar fi Pets.com, dar unele, cum ar fi 1-3% dintre proiecte, care vor deveni următorul Amazon și eBay”. Întrebare este: „Câți dintre voi sunteți dispuși să studiați pentru a face investiții inteligente?” a declarat Gary.

Începând cu 2021, Vaynerchuck a intrat pe piața NFT, iar în mai a aceluiași an, a lansat primul său proiect, VeeFriends. De atunci, a contribuit la multe inițiative. Cu 241,8 milioane de dolari în vânzări, VeeFriends este a 20-a cea mai valoroasă colecție NFT, conform CryptoSlam.

Exit mobile version