Gigantul KPMG face prima sa incursiune în metavers

KPMG International, o rețea globală de companii cu sediul în Țările de Jos, a raportat venituri de aproximativ 32 de miliarde de dolari în 2021

Gigantul KPMG face prima sa incursiune în metavers

Gigantul KPMG face prima sa incursiune în metavers

KPMG, una dintre cele 4 companii mari de consultanță, intră în metavers prin deschiderea primului său hub de colaborare între unitățile sale din Statele Unite și Canada.

Hub-ul va permite angajaților, clienților și comunităților companiei să se conecteze, să se implice și să exploreze oportunități de creștere în industrii și sectoare, a spus firma de consultanță într-un comunicat. Compania intenționează să recruteze personal pentru a construi și extinde metaversul.

În timp ce multe companii din spațiul cripto au optat să suspende sau să încetinească eforturile de angajare din cauza scăderii recente a prețurilor, KPMG caută să angajeze mai mulți oameni cu abilități în tehnologiile blockchain și DeFi.

„În timp ce competiția pentru talente de top a fost intensă, observăm semne că apar mai multe talente din cauza schimbărilor recente din Web3 și din industria cripto”.

Pe termen lung, compania analizează serviciile medicale, de consum și de vânzare cu amănuntul, mass-media și serviciile financiare ca alte posibile cazuri de utilizare pentru metavers.

„Metaversul este o oportunitate de piață o modalitate de a conecta oamenii din întreaga lume prin noi experiențe de colaborare”, a declarat Laura Newinski, vicepreședinte și director de operațiuni la KPMG în Statele Unite”.

KPMG International, o rețea globală de companii cu sediul în Țările de Jos, a raportat venituri de aproximativ 32 de miliarde de dolari în 2021.

Metaverse se referă în general la conceptul de lume virtuală imersivă unde oamenii se adună pentru a socializa, a se juca sau a munci. Termenul a fost inventat pentru prima dată în romanul științifico-fantastic al lui Neal Stephenson din 1992 Snow Crash. 

Tehnologia este încă la început, dar companii precum Nike, Facebook și chiar JPMorgan s-au aventurat deja în lumea virtuală. Recent, Citi a declarat că metaversul ar putea reprezenta o oportunitate de venituri de până la 13 trilioane de dolari, cu implicații semnificative nu numai pentru jucătorii cheie din tehnologie, ci și pentru criptomonede.

Lansarea metaversului KPMG vine după ce subsidiara KPMG din Canada a declarat că a cumpărat Bitcoin și Ether și că a achiziționat artă digitală din colecția NFT World of Women (WoW). Între timp, atât unitățile de afaceri din Statele Unite, cât și cele din Canada au început să folosească Chain Fusion, un instrument care ajută la furnizarea de servicii de audit pentru servicii financiare, fintech și companii cripto-native.

Exit mobile version