Crypto-executiv Goldman: instituțiile sunt în spatele creșterii Bitcoin

ventdusud | shutterstock

Banca de pe Wall Street a raportat o creștere substanțială în cererile pentru active digitale din partea instituțiilor – în timp ce lucrează la restabilirea biroului de trading dedicat crypto-monedelor.

Într-un sondaj realizat pe aproape 300 de clienți ai firmei – 40% au declarat că sunt în prezent expuși la crypto-monede. Datele acestea sunt furnizate de Matt McDermott, șeful executiv al activelor digitale pentru Goldman Sachs Global Markets Division, într-un podcast publicat de curând.

Situația actuală este diferită de bula din 2017 din cauza cererii instituționale uriașe, venită din sectoare diferite ale industriei și de la clienți privați ai băncii

McDermott a confirmat știrea care a circulat săptămâna trecută:

Goldman Sachs își va redeschide un birou de trading dedicat crypto-monedelor

Domeniul de activitate va fi destul de restrâns la început. Vom accentua tranzacționarea produselor oferite de CME Group. Băncile americane trebuie să facă față reglementărilor care le împiedică să tranzacționeze propriu-zis active digitale

Crypto-executiv Goldman: instituțiile sunt în spatele creșterii Bitcoin
Evoluția BTCUSD din ultimul an | tradingview

Entuziaștii crypto-monedelor spun că activele digitale și tehnologia blockchain, care stă la baza acestora, devin populare din cauza adopției tot mai largi din partea instituțiilor și a investitorilor mari. Piața derivatelor și noile produse create pentru a putea investi în acest spațiu au făcut activele digitale mai accesibile publicului.

Experții sunt pozitivi asupra conceptului că această clasă de active este un potențial diversificator al portofolilor, în timp ce alții rămân sceptici și condamnă speculanții pentru că au umflat o bulă în Bitcoin și în alte crypto-monede.

Bitcoin a suferit o corecție de 3,27% în acest început de săptămână. Cumpărătorii au profitat de această reducere și „au împins” valoare activului înapoi peste pragul de $50,000. La data scrierii acestui articol, BTCUSD are un rezultat pozitiv cu 73 de procente de la începutul anului.

Exit mobile version