Goldman Sachs oferă clienților săi expunere la fondul Ethereum al Galaxy Digital

Noul parteneriat a fost dezvăluit într-un dosar depus la Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare

Goldman Sachs oferă clienților săi expunere la fondul Ethereum al Galaxy Digital

AdobeStock

Gigantul serviciilor financiare Goldman Sachs va oferi clienților expunere la fondul Ethereum al Galaxy Digital, potrivit unui nou dosar depus, recent, la Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare (SEC).

Goldman Sachs este o firmă globală de servicii bancare, investiții, management și valori mobiliare. Clienții săi au acces la o varietate de servicii financiare. Banca are active totale de peste 385 de miliarde de dolari și ocupă locul 9 printre cele mai mari bănci din Statele Unite.

Galaxy Digital este un furnizor de servicii financiare axat pe criptomonede al miliardarului Mike Novogratz. Compania a raportat active gestionate de 2,8 miliarde de dolari, la sfârșitul celui de-al patrulea trimestru din 2021.

„Goldman Sachs & Co. LLC va percepe o taxă de introducere pentru clienții pe care îi aduce la Galaxy Institutional Ethereum Fund”, potrivit dosarului depus la SEC.

Nu este clar cât de mult au investit clienții Goldman Sachs, dar investiția minimă per investitor este de 250.000 de dolari. Raportul mai susține că fondul Ethereum al Galaxy Digital a avut vânzări de peste 50,5 milioane de dolari de la înființare.

Goldman Sachs și interesul față de industria criptomonedelor

Nu este pentru prima dată când Goldman Sachs colaborează cu Galaxy Digital. Goldman a început să ofere expunere la tranzacționarea futures Bitcoin prin contracte futures CME Group, cu Galaxy Digital ca furnizor de lichidități.

Angajații Goldman Sachs sunt, de asemenea, din ce în ce mai interesați de industria activelor digitale. Roger Bartlett, directorul executiv al băncii, a anunțat în 25 februarie că părăsește compania financiară tradițională pentru a se alătura exchange-ului Coinbase.

Lloyd Blankfein, președinte senior la Goldman Sachs, își arată și el curiozitatea față de criptomonede. El și-a exprimat surprinderea, luni, întrebându-se de ce criptomonedele nu sunt pe radarul investitorilor, având în vedere rata inflației vertiginoasă și blocarea conturilor bancare individuale din întreaga lume.

Exit mobile version