Goldman Sachs recomandă prudență, cu 2 zile înainte de halvingul Bitcoin

Analistii Goldman Sachs emit un avertisment cu privire la prețul Bitcoin, menționând precauția în a extrapola ciclurile anterioare, cu două zile înainte de halving.

Goldman Sachs recomandă prudență, cu 2 zile înainte de halvingul Bitcoin | Google

Puncte cheie

Bitcoin se confruntă cu o volatilitate intensă a prețului cu două zile înainte de halvingul programat pentru 20 aprilie.

Au avut loc diverse evenimente care au dus la scăderi bruște ale prețului și reveniri neașteptate după problemele geo-politice din weekendul trecut.

În momentul scrierii acestui articol, BTC se tranzacționează la 61.500 dolari pe CoinMarketCap, în scădere cu aproximativ 2% în ultimele 24 de ore, după o creștere a prețului monedei ca urmare a anunțului din Hong Kong privind aprobarea primului lot de ETF-uri Bitcoin și Ethereum.

Pretul BTC
Pretul BTC

În timp ce liderul din domeniul criptomonedelor și blockchain, Galaxy, a părut optimist cu privire la potențialul de acumulare a prețului înainte de halving, analiștii Goldman Sachs au emis un avertisment cu privire la prețul Bitcoin.

Analiștii Goldman Sachs avertizează asupra prețului Bitcoin

După cum a menționat Forbes astăzi mai devreme, Bitcoin se îndreaptă spre următorul halving – al patrulea de până acum.

Analiștii Goldman subliniază că, din punct de vedere istoric, cele trei halvinguri anterioare au fost însoțite de o apreciere a prețului Bitcoin după eveniment, însă în trecut, timpul necesar activului digital pentru a atinge noi maxime istorice (ATH) a variat foarte mult.

Pe de altă parte, Galaxy a menționat recent ciclurile anterioare dinaintea halvingurilor Bitcoin, subliniind că mai există timp pentru acumularea prețului.

Bullrun-rile Bitcoin pre halving

Goldman, pe de altă parte, a subliniat necesitatea precauției care trebuie avută în aceste zile împotriva extrapolării importanței ciclurilor trecute și a impactului halvingului, având în vedere condițiile macroeconomice predominante actuale.

Evenimentele anterioare au avut loc într-o perioadă de politică monetară laxă a Rezervei Federale, iar acum, Fed-ul se luptă cu o inflație mai mare decât era de așteptat. Raportul privind indicele prețurilor de consum (CPI) din martie a fost publicat acum câteva zile.

Prețurile de consum au crescut cu 3,5% față de anul trecut în martie, iar rezultatul a fost mai mare decât se aștepta. Economiștii chestionați de Dow Jones se așteptau la o creștere de 0,3% și la un nivel de 3,4% pe parcursul anului.

Președintele Fed, Jerome Powell, a declarat că Fed-ul nu va reduce ratele dobânzii până când nu va avea o încredere mai mare că inflația se îndreaptă spre ținta Fed-ului de 2%.

Forbes l-a menționat și pe Alex Kuptsikevich, analist senior de piață la FxPro, care a spus că imaginea tehnică pentru Bitcoin este „destul de îngrijorătoare”, deoarece încă nu există o redresare semnificativă. El a spus că piața pare să se obișnuiască cu prețurile în așteptarea halvingurilor.

Analiștii Goldman au concluzionat spunând că, indiferent dacă acest halving va fi doar un eveniment de tipul „cumpără zvonurile, vinde știrile”, este mai puțin important pentru perspectivele pe termen mediu ale Bitcoin.

De această dată, prețul va fi condus probabil de alți factori, cum ar fi cererea puternică pentru ETF-uri Bitcoin și mișcările optimiste ale Asiei în această direcție.

Exit mobile version