Google: căutările pentru crypto – la alt maxim istoric

Open Studio | Adobe Stock

Potrivit datelor colectate de Google Trends, volumul de căutare pentru termenul crypto – a atins cel mai mare nivel de până acum – atât în România cât și în întreaga lume. Săptămâna [9-15 Mai] a fost responsabilă de stabilirea acestui record, perioadă în care prețul BTCUSD se afla peste $50,000.

Google: căutările pentru crypto - la alt maxim istoric
Căutările pentru termenul „crypto” | Google Trends

Căutările pe care utilizatorii le fac folosind motorul de căutare – includ termeni asociați, ceea ce înseamnă că acest volum este indicativ pentru un interes mult mai larg în spațiul crypto – decât termenul propriu-zis. Pentru a înțelege mai clar: cuvântul crypto este unul foarte general; crypto-monedă, de exemplu, are mai puține căutări în prezent decât a avut în 2017.

O potențială explicație pentru interesul crescut față de ecosistemul crypto – este trendul bullish afișat de Ethereum. Săptămâna trecută, acesta a atins un maxim istoric de $4,300 – în aceeași perioadă în care termenul crypto a strâns un număr record de căutări. Datele compilate de The Block indică faptul că termenul Ethereum a obținut un număr maxim de căutări pe Google în exact aceeași perioadă.

Volumul căutărilor pentru „Ethereum” | The Block

Perioada [9-15 Mai] – coincide cu intervalul în care minerii ETH au obținut venituri mai mari decât minerii BTC. În 15 Mai, minerii de Ethereum au câștigat peste $128 de milioane într-o singură zi – dublu față de $62 de milioane, suma pe care au generat-o minerii Bitcoin în aceeași zi.

Câștigurile minerilor | The Block
În 8 Mai, CEOul Tesla, Elon Musk, a găzduit showul de comedie Saturday Night Live. În cadrul acestei emisiuni, Elon Musk glumea pe baza faptului că-i va oferi mamei sale Dogecoin – de Ziua Mamei. Concomitent, căutările pentru Dogecoin au atins maxime istorice în aceeași perioadă, conform Google Trends. Știrea a venit la 4 zile după ce Musk a anunțat pe twitter că Tesla nu va mai accepta Bitcoin ca metodă de plată.

Google Trends observă o creștere bruscă a vânzătorilor

Contul de twitter al Google Trends a postat zilele trecute un mesaj care suna astfel:

Este cazul să-mi vând crypto-monedele? – a crescut cu 400% în ultima zi

Exit mobile version