Google – cel mai mare investitor în tehnologia blockchain dintre toate corporațiile

Alphabet a investit 1,5 miliarde de dolari în companii blockchain între septembrie 2021 și iunie 2022

Google - cel mai mare investitor în tehnologia blockchain dintre toate companiile publice

Analiza Blockdata a investițiilor instituționale în companiile blockchain și crypto a dezvăluit că Alphabet, compania-mamă a Google, a investit cel mai mare capital în industrie dintre companiile publice. Gigantul tehnologic a investit 1,5 miliarde de dolari între septembrie 2021 și iunie 2022 în proiecte blockchain.

Investițiile uriașe ale Alphabet sunt concentrate în patru companii blockchain: 

Topul celor mai mari investitori dintre toate companiile publice
Topul celor mai mari investitori dintre toate companiile publice | Blockdata

Acest lucru este în contrast puternic cu anul trecut, când Google și-a diversificat portofoliul, investind 601 milioane de dolari în 17 companii bazate pe blockchain, care au inclus din nou Dapper Labs, împreună cu Alchemy, Blockchain.com, Celo, Helium și Ripple.

Al doilea cel mai mare investitor, BlackRock, a investit 1,17 miliarde de dolari în Circle, exchange-ul FTX și Anchorage Digital – o companie care oferă instituțiilor financiare integrate pentru active digitale și soluții de infrastructură.

„În cele mai multe cazuri, nu putem determina câți bani au investit aceste corporații, deoarece participă la runde de finanțare cu mai mulți sau cu mulți alți investitorii”, se arată în raportul furnizat de Blockdata.

La fel ca Google, Morgan Stanley și BlackRock au adoptat o abordare mai concentrată, investind doar în două sau trei companii în perioada respectivă. Cu toate acestea, Samsung a fost de departe cel mai activ investitor, investind în 13 companii diferite.

În total, 40 de companii au investit aproximativ 6 miliarde de dolari în startup-uri blockchain între septembrie 2021 și iunie 2022. Deoarece unele runde implică participarea mai multor investitori, nu este clar cât de mult a investit fiecare companie într-un proiect.

Deși nu se află pe lista actuală a investitorilor de top, Mastercard participă în continuare activ la integrarea și dezvoltarea tehnologiei blockchain. 

Înainte de septembrie 2021, Mastercard a fost printre primii 3 investitori activi în funcție de numărul de tranzacții la care a participat. Cu toate acestea, de atunci, Mastercard a desfășurat în principal programe de incubare și accelerare pentru 4 startup-uri blockchain. În septembrie 2021, a achiziționat, de asemenea, firma de cripto-intelligence CipherTrace, pentru a-și consolida soluțiile de securitate cibernetică pentru a rămâne în fruntea activelor digitale.

Datele au mai descoperit că băncile au început să-și crească expunerea la companiile crypto și blockchain, ca urmare a creșterii cererii clienților pentru servicii crypto. Printre băncile care se află pe lista de top a investitorilor cripto se numără United Overseas Bank, Commonwealth Bank of Australia și BNY Mellon.

În ce cazuri de utilizare investesc cele mai importante corporații?

Un total de 61 de companii blockchain/cripto au primit investiții în 71 de runde de investiții. Aceste companii blockchain sunt active în peste 20 de industrii și 65 de cazuri de utilizare:

Exit mobile version