Grayscale avansează către tranziția la ETF-ul Spot ETH

Fondul Ethereum al Grayscale, în valoare de 4,9 miliarde de dolari, are în vedere tranziția la spot ETH ETF, cu scopul de a atrage o bază de investitori mai largă

Grayscale avansează către tranziția la ETF-ul Spot ETH

Grayscale Investments, unul dintre principalii manageri de active digitale, a depus o cerere la Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare (SEC) din SUA, în încercarea de a-și converti Trustul Ethereum într-un fond tranzacționat în bursă (ETF). Această mișcare vine în urma aprobării primului ETF pe futures Ether, marcând un pas semnificativ către acceptarea mainstream a Ethereum.

Conversia Trustul Ethereum (ETHE) al Grayscale într-un spot ETF reprezintă o progresie naturală în evoluția produsului. Este un efort de a oferi investitorilor modalități mai accesibile și diversificate de a obține expunere la Ethereum, a doua cea mai mare criptomonedă după capitalizarea pieței. Spot ETF-ul propus va urmări direct prețul Ethereum, nu prin contracte futures.

Această etapă urmează o cale similară cu Trustul Bitcoin (GBTC) al Grayscale, care așteaptă de asemenea aprobarea SEC pentru a se converti într-un spot ETF Bitcoin. Cu toate acestea, SEC a amânat anterior deciziile privind cererile de ETF Bitcoin, aruncând o oarecare incertitudine asupra momentului acestor conversii.

New York Stock Exchange Arca, entitatea care a depus cererea de conversie, subliniază strategia pe termen lung a Grayscale de a-și ghida produsele criptomonede printr-un ,,ciclu de viață în patru faze”, culminând cu conversiile ETF. Această inițiativă este în concordanță cu ambiția Grayscale de a oferi produse de investiții tradiționale care să răspundă interesului în creștere pentru activele digitale, aducând astfel Ethereum mai aproape de cadru regulatoriu al SUA.

Trustul Ethereum existent al Grayscale, lansat în martie 2019 și evaluat la 4,9 miliarde de dolari, oferă expunere la Ether prin contracte futures. Cu toate acestea, spot ETF-ul propus va permite investițiile direct în activul de bază, oferind un vehicul de investiții mai simplu pentru investitori.

CEO-ul Grayscale, Michael Sonnenshein, a recunoscut această cerere ca fiind un pas esențial în evoluția ofertelor lor de produse pentru a îndeplini standardele de reglementare, în timp ce răspunde la interesul în creștere al instituțiilor și retailerilor pentru criptomonede.

Cu 250.000 de conturi de investitori care au deja expunere la Trustul Ethereum, tranziția către un spot ETF nu semnifică doar o progresie naturală în evoluția produsului, dar reflectă și tendința mai largă a industriei de a oferi produse de investiții în criptomonede reglementate.

Mișcarea Grayscale este o dovadă a acceptării și maturizării în creștere a pieței criptomonedelor și o reflecție a încrederii crescânde între instituțiile financiare tradiționale în active bazate pe blockchain.

Exit mobile version