Grayscale Bitcoin Trust – corecție de 30%

Prețul GBTC s-a diminuat cu un procent față de valoarea activelor pe care le include

Ascannio - stock.adobe.com

Grayscale Bitcoin Trust, fondul de 32 de miliarde deținut de Digital Currency Group, a avut săptămâna aceasta parte de o corecție de 30%.

Scăderea fondului s-a sincronizat cu căderea prețului Bitcoin, care s-a depreciat cu 25% de la maxim la minim. Diferența de 5 procente între scăderea fondului și cea a prețului BTCUSD vine din cauza panicii pe care investitorii au propagat-o pe piață.

Grayscale corecteaza 30%

Grayscale (GBTC) Premium

Prețul premium al fondului Grayscale a atins chiar și cote de 35% pe parcursul anului trecut, când investitorii ar fi apelat la orice metodă legală de a expune capital față de Bitcoin.

Diferența s-a evaporat iar fondul a ajuns să coste mai puțin decât valoarea totală a monedelor pe care le include. Lucrul acesta se datorează investitorilor care au ieșit din piață, căutând să marcheze profit deoarece Bitcoin și-a încetat creșterea meteorică.

Discount-ul nu a mai apărut din Martie 2017

Observăm panică și închidere a profiturilor în piață – a spus Eric Balchunnas, analist Bloomberg Index

E ca și cum GBTC este o versiune amplificată a prețului BTCUSD

Michael Sonnenshein, director executiv al Grayscale Investments, a recunoscut faptul că dispariția diferenței premium dintre GBTC și BTCUSD reprezintă un risc major și un motiv de îngrijorare atât pentru investitori, cât și pentru compania-mamă.

Fără îndoială, asistăm la o reducere a riscului; dar în cele din urmă descoperirea prețurilor GBTC este în întregime condusă de forțele pieței – a mai adăugat Sonnenshein.

Exit mobile version