Grayscale: Cel mai mare fond de Bitcoin din lume anunță lansarea unui nou ETF în Europa

Grayscale a anunțat lansarea primul său ETF european, listat la Bursa de Valori din Londra, Borsa Italiana și Deutsche Börse Xetra.

adobestock | Ascannio

Gigantul fond de investiții în criptomonede – Grayscale, își extinde operațiunile prin lansarea unui nou fond de criptomonede tranzacționat la bursă (ETF) în Europa.

Grayscale a anunțat oficial primul său ETF european, cu denumirea Grayscale Future of Finance UCITS ETF (GFOF), pe 16 mai. Tranzacționarea acestui fond urmând să înceapă în următoarele zile.

Noul produs de investiții este listat pe cele mai mari burse europene, inclusiv pe Bursa de Valori din Londra, Borsa Italiana, precum și pe platforma electronică de tranzacționare Deutsche Börse Xetra. Listat sub simbolul GFOF, ETF-ul va avea permisiunea de a fi tranzacționat în toată Europa.

Lansat în parteneriat cu Bloomberg, GFOF UCITS ET urmărește performanța indicelui Bloomberg Grayscale Future of Finance. Bloomberg și Grayscale au introdus împreună indicele în ianuarie 2022, cu scopul de a urmări economia digitală, concentrându-se pe trei direcții principale, cum ar fi tehnologia, finanțele și activele digitale.

Potrivit anunțului, noul ETF include companii implicate direct în mineritul de criptomonede, management energetic și alte activități din ecosistemul activelor digitale. Conform informațiilor oficiale ale fondului, ETF-ul urmărește companii precum aplicația de tranzacționat criptomonede Robinhood, PayPal, Block, Coinbase, Canaan și altele.

„Prin ETF-ul GFOF UCITS ETF, investitorii europeni au acum oportunitatea de a se expune la companii care au devenit esențiale pentru evoluția sistemului financiar global”, a declarat David LaValle, șeful global al ETF-urilor Grayscale.

Top 10 cele mai mari dețineri ale Grayscale Future of Finance UCITS ETF (GFOF UCITS ETF) | Grayscale
Top 10 cele mai mari dețineri ale Grayscale Future of Finance UCITS ETF (GFOF UCITS ETF) | Grayscale

Grayscale a colaborat, de asemenea, cu emitentul european HANetf pentru a crea acest nou produs de investiții.

Grayscale este una dintre cele mai mari firme de investiții Bitcoin din lume care oferă produse populare de investiții ca: Grayscale Bitcoin BTC Trust (GBTC) cu 18,3 miliarde de dolari în active gestionate. În fața unei volatilități uriașe a pieței, GBTC a înregistrat o scădere semnificativă, fondul fiind tranzacționat cu o reducere de aproape 30%.

Compania își promovează agresiv ETF-ul bazat pe Bitcoin, iar CEO-ul Michael Sonnenshein spune că Grayscale se pregătește să lupte în mod legal cu Comisia de Valori Mobiliare și Burse din SUA dacă ETF-ul său este respins. Se pare că compania a încercat să convingă SEC că transformarea celui mai mare fond BTC într-un ETF ar aduce investitorilor 8 miliarde de dolari.

Această noutate este într-o legătură cu popularitatea tot mai mare a criptomonedelor și ETF-urilor din această industrie în întreaga lume, iar valoarea totală a activelor investite în ETF-uri bazate pe criptomonede a atins 16,3 miliarde de dolari în primul trimestru al anului 2022.

21Shares, principalul emitent de criptomonede ETF din Europa, și-a extins recent oferta de investiții cu active digitale din categoria Layer 1 și cu cele din ramura finanțelor descentralizate (DeFI).

Listată la SIX Swiss Exchange pe 12 mai, 21Shares Crypto Layer 1 ETP (LAY1) oferă investitorilor expunere la cele mai mari cinci blockchain-uri din industria DeFi. 21Shares DeFi 10 Infrastructure ETP (DEFI) va fi listat pe aceeași bursă pe 18 mai.

Exit mobile version