Grayscale poate rămâne fără Bitcoin în 4 luni, după retragerile record BTC ETF

Fondurile Spot BTC ETF înregistrează o zi record de retrageri, în contextul scăderii prețului Bitcoin la $62.000.

Grayscale poate rămâne fără Bitcoin în 4 luni, după retragerile record BTC ETF | X

Puncte cheie:

Fondurile Spot BTC ETF din SUA tocmai au înregistrat ziua cu cele mai mari retrageri comune înregistrate până acum. Pe 19 martie, 326 de milioane de dolari au ieșit din cele 10 fonduri.

Recent, Grayscale a dezvăluit că Bitcoin Trust (GBTC) deține active în administrare de peste 23,7 miliarde de dolari. Un calcul simplu arată că, dacă acest ritm continuă, în doar patru luni, sau până la sfârșitul lunii iulie, Grayscale va rămâne fără Bitcoin.

Datele Farside Investors arată că GBTC al Grayscale a înregistrat ieșiri nete de 443,5 milioane de dolari pe 19 martie.

Fundurile ETF ale BlackRock, Bitwise și Fidelity sunt singurele care au înregistrat intrări nete. Conform datelor menționate, cele trei fonduri au generat intrări nete totale de 117,3 milioane de dolari.

ETF-ul iShares Bitcoin Trust (IBIT) al BlackRock a înregistrat cele mai mari intrări nete din zi, cu 75,2 milioane de dolari, în timp ce Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) a atras intrări nete de 39,6 milioane de dolari.

Volum Spot BTC ETF
Volum Spot BTC ETF

ETF Bitcoin Bitwise (BITB) a înregistrat cea mai scăzută zi din istorie pentru intrările nete, cu doar 2,5 milioane de dolari, excluzând zilele cu intrări zero.

Factorii care contribuie la scăderea prețului Bitcoin

Ieșirile semnificative au coincis cu scăderea prețului Bitcoin la aproximativ 62.000 de dolari din zilele precedente.

La momentul redactării acestui articol, Bitcoin se tranzacționează în scădere, moneda având un preț de aproximativ 63.000 de dolari, conform datelor de pe CoinMarketCap.

În ultimele 24 de ore, Bitcoin a înregistrat o scădere de aproape 1%.

Această tendință descendentă a prețului Bitcoin vine în contextul în care activele de risc se pregătesc pentru decizia iminentă privind ratele dobânzii a Rezervei Federale a SUA, care urmează să aibă loc astăzi.

Un alt factor care ar fi putut contribui la scăderea prețului Bitcoin ar putea fi faptul că banca centrală a Japoniei a crescut ratele pentru prima dată din 2007.

Exit mobile version