Bitcoin: Grayscale vrea să își transforme fondul într-un ETF

Gigantul investițional Grayscale consideră convertirea Bitcoin Trust într-un fond tranzacționat la bursă cu replicare fizică

phitak | Adobe Stock

Grayscale caută să-și restructureze Fondul Bitcoin într-un fond cu replicare fizică, după ce SEC a aprobat un BTC futures ETF.

Duminică, Barry Silbert, CEO-ul Digital Currency Group – care este societatea mamă a companiei Grayscale – a sugerat că Grayscale plănuiește să-și transforme fondul Bitcoin Trust într-un fond BTC replicat fizic pe piața spot.

După ce ETF-ul Bitcoin futures a fost aprobat recent de către Comisia de Valori Mobiliare și Burse ale SUA, susținătorul BTC, Preston Pysh a ieșit public pe Twitter să discute despre acest nou ETF. Apoi, într-un alt mesaj, i-a adresat o întrebare concretă lui Barry Silbert:

Când Bitcoin Trust al Grayscale va fi convertit într-un ETF bazat pe BTC spot?

Rămâi pe recepție, i-a răspuns Silbert.

https://twitter.com/BarrySilbert/status/1449564387174494208

Cu toate acestea, investitorii în fondul BTC al Grayscale au fost puțin dezorientați de observațiile lui Barry Silbert. Utilizatorul Twitter auto-intitulat Sovereign Individual a cerut mai multe detalii despre ce ar însemna o restructurare pentru investitorii care dețin deja acțiuni în Bitcoin Trust.

Ce se întâmplă cu investitorii Grayscale odată ce se aprobă ETF-ul spot? Investiția noastră este convertită în acțiuni ale acelui ETF? , a întrebat într-un mod pertinent Sovereign

De unde zvonul despre Grayscale și Bitcoin ETF?

Zvonurile intențiilor probabile ale Grayscale pentru a crea un ETF BTC au început să circule săptămâna trecută – după ce un raport CNBC, care a citat personaje anonime din interiorul organizației, a susținut că Grayscale așteaptă în primul rând ca SEC să aprobe măcar un fond Bitcoin ETF înainte de următoarele demersuri.

Grayscale vrea să își transforme fondul Bitcoin într-un ETF
Michael Sonnenshein – CEO Grayscale – apariție virtuală la Crypto Summit | Daniel Acker – Bloomberg

Vineri, SEC a anunțat că a acceptat cererea de înregistrare venită din partea fondului ProShares care a propus un ETF bazat pe BTC futures. ETF-ul ProShares oferă investitorilor expunere la contracte care speculează prețul viitor al BTC – futures –  și care sunt soluționate în numerar.

Chiar dacă noul ETF care tocmai a fost aprobat este sau nu catalizatorul primar pentru creșterea recentă a BTC, mulți analiști au criticat fondul pentru structura sa stabilită în numerar și au susținut ideea ca SEC să aprobe un Bitcoin ETF care este susținut și stabilit în crypto-moneda principală.

Update-ul Grayscale din 15 Octombrie 2021

Potrivit ultimei actualizări a Grayscale, firma are 52,6 miliarde de dolari în active pe care îi administrează – dintre care 73% se află în Bitcoin Trust. Datele sugerează că depozitele BTC ale Grayscale cuprind aproximativ 620,000 BTC sau 3,3% din cantitatea totală a crypto-monedei.

Exit mobile version