Guvernul român va lansa o platformă de tranzacționare NFT pe MultiversX

Guvernul român intenționează să intre în lumea criptomonedelor oferind colecții unice românești și lucrări de artă digitală pe platforma MultiversX

Guvernul român va lansa o platformă de tranzacționare NFT pe MultiversX

Institutul Naţional de Cercetare și Dezvoltare în Informatică, cunoscut sub numele de ICI, a anunțat planurile sale de a lansa o platformă de servicii descentralizate cu un sistem de tranzacționare de tokenuri ne-fungibile (NFT) prin intermediul MultiversX, unul dintre liderii din domeniul tehnologiei blockchain.

Platforma, denumită „ICI Decentralized Services”, urmează să fie lansată pe 26 aprilie și marchează una dintre primele inițiative guvernamentale din România de a îmbrățișa ecosistemul de active digitale.

În cadrul lansării oficiale, platforma va prezenta mai multe colecții de NFT-uri pentru achiziționare, printre care se numără și colecția sportivilor și echipelor sportive din România.

Mai mult decât atât, ICI va lansa propria sa colecție de NFT-uri, „Past Present Future”, care va evidenția progresele științifice și tehnologice din ultimii 50 de ani.

CEO și co-fondatorul MultiversX, Beniamin Mincu, a arătat entuziasmul său față de proiect și a declarat că parteneriatul cu ICI reprezintă o oportunitate valoroasă de a consolida poziția în domeniul proprietății digitale în spațiul blockchain.

„Capacitatea oricărui tip de valoare de a deveni digitală, lichidă, tranzacționabilă instantaneu și globală va conferi economiei mondiale superputeri, va reduce drastic birocrația și va garanta proprietatea asupra activelor pentru oricine, oriunde”, a declarat Mincu.

În plus, platforma ICI D|SERVICES reprezintă un pas esențial pentru promovarea creșterii economice în regiune, pe măsură ce guvernele europene caută tot mai mult să integreze noile tehnologii în strategiile lor de dezvoltare.

Platforma ICI Decentralized Services reprezintă doar începutul pentru agenția guvernamentală din România.

Într-un comunicat de presă recent, ICI, pe lângă NFT-uri, au  declarat că vor explora ș tokenizarea diferitelor ecosisteme instituționale, cum ar fi educația, proprietatea intelectuală și imobiliare, în încercarea de a furniza societății instrumentele necesare pentru tranzacționarea și gestionarea activelor digitale.

Acest proiect a fost descris drept „un pas notabil spre inovație” de către Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică. Scopul său este de a dezvolta și construi un cadru pentru o economie sustenabilă și sigură, care să beneficieze interacțiunea dintre cetățeni, afaceri și entități instituționale în ecosisteme digitale descentralizate.

Exit mobile version