Guvernul rus face din criptomonede un montagne russe investițional

Bâjbâiala autorităților de la Moscova dă sudori reci investitorilor în criptomonede din întreaga lume

guvernul rus criptomonede

guvernul rus criptomonede

Guvernul rus urmează să reglementeze în această săptămână criptomonedele, în timp ce unul dintre miniștrii Dumei vine cu o altă propunere legată de monedele virtuale.

Ministrul Economiei din Rusia vrea să permită minarea de criptomonede în zone în care există surplus de energie, potrivit agenției de presă Izvestia.

Problema este că guvernul rus se chinuie de câteva luni să reglementeze criptomonedele și de fiecare dată vine cu vești care influențează piața. Mai grav de atât este că, în această perioadă anunțurile au fost ca un montagne russe pentru lumea cripto.

Dacă în data de 9 noiembrie, Rusia propunea ca monedele virtuale să fie reglementate pentru a putea fi folosite și pe teritoriul său, două luni mai târziu acest lucru s-a schimbat.

În 21 ianuarie, potrivit Reuters, Rusia venea cu propunerea ca toate criptomonedele și minatul acestora să fie interzise.

La nici o lună mai târziu, guvernul rus iese din nou la rampă și spune că vrea reglementarea criptomonedelor iar, prin vocea ministrului de Economie, chiar se merge pe ideea că ar fi bine ca minatul de criptomonede să se desfășoare legal în zonele unde există un surplus de producție de energie electrică astfel încât să nu fie afectat consumul populației.

Această ultimă decizie legată de reglementarea minatului de criptomonede ar putea fi de înțeles, având în vedere că Kazahstanul este pe care să pună taxe mai mari minerilor de croptomonede.

Executivul kazah intenționează să ia această decizie după ce, în ultimele șase luni consumul național de energie a crescut cu peste opt procente din cauza minerilor de monede virtuale.

Guvernul rus a învățat din lecția kazahă

Spre deosebire de kazahi, ministrul rus a învățat lecția de afaceri și a propus introducerea unor taxe mai mici pentru înființarea fermelor miniere și a centrelor de date în anumite regiuni rusești, precum și oferirea de tarife reduse la energie pentru astfel de instalații.

Oficialii vor să stabilească o limită de utilizare a energiei pentru minerit de către persoane fizice, propunând introducerea unor tarife mai mari la energie pentru creșterea cheltuielilor energetice. Autoritatea nu a stabilit încă un prag pentru aceasta.

Noile reguli propuse ar elimina riscurile de alimentare insuficientă cu energie electrică pentru locuințe, dotări sociale și infrastructură în alte regiuni ale țării. Ministerul a propus recunoașterea minării criptomonede ca activitate comercială și introducerea de taxe pe profiturile realizate din minerit de criptomonede, potrivit Cointelegraph.

Oficialii ruși se contrazic singuri

În timp ce unii vor interzicerea criptomonedelor și minatul acestora, alții, precum ministrul economiei, vor o reglemenatre pentru siguranța națională.

Rusia a fost plină de controverse legate de criptomonede în ultimii ani, mai ales după ce s-a dar ordinul ca, toți funcționarii publici să-și declare toate criptomonedele pe care le au în conturi și în portofelele electronice.

Ministerul de Finanțe al Rusiei a pledat pentru reglementarea industriei cripto, în timp ce Banca Rusiei a insistat agresiv să interzică tranzacțiile cripto, invocând riscurile de protecție a investitorilor.

Pe măsură ce guvernul rus a aprobat în mod oficial conceptul de reglementare cripto pe 8 februarie, guvernatorul Băncii Rusiei, Elvira Nabiullina, a declarat ulterior că banca nu a sprijinit decizia statului și va continua să se opună adoptării criptomonedei în Rusia.

Rusia ar putea da tonul reglementării

Mișcarea Rusiei de a reglementa criptomoneda este de așteptat să stimuleze alte țări să urmeze exemplul, potrivit participanților din industrie, potrivit Blockworks.

În urma unui cadru elaborat de guvernul și banca centrală a Rusiei, se așteaptă ca factorii de decizie să elaboreze o nouă legislație sau să modifice legile existente pentru a supraveghea criptomoneda ca monedă. Măsurile, potrivit Rusiei, vor stabiliza orice impact economic mai amplu al activelor digitale.

Anto Paroian, director de operațiuni la fondul de investiții în active digitale ARK36, a declarat că răspunsul Rusiei la creșterea criptografiei reflectă o schimbare mai largă a națiunilor, recunoscând că tehnologia este aici pentru a rămâne.

Exit mobile version