Guvernul SUA deține criptomonede în valoare de peste $15 miliarde

Arkham dezvăluie că guvernul SUA deține criptomonede în valoare de peste 15 miliarde de dolari; datele despre deținerile de criptomonede ale altor țări, inclusiv Marea Britanie, Germania și El Salvador, au fost făcute publice și ele.

Guvernul SUA deține criptomonede în valoare de peste $15 miliarde | Google

Puncte cheie

Guvernul SUA deține active digitale în valoare de aproximativ 15,27 miliarde de dolari, conform datelor de la Arkham. Acestea includ aproape 213.000 BTC și aproape 46.000 ETH.

Aceeași sursă dezvăluie că guvernul britanic deține aproximativ 61.000 BTC în valoare de circa 4,3 miliarde de dolari.

Arkham raportează că guvernul german deține 50.000 BTC în valoare de aproximativ 3,5 miliarde de dolari. Guvernul El Salvadorului deține circa 5.700 BTC în valoare de aproximativ 405 milioane de dolari.

El Salvador a fost recent în lumina reflectoarelor în urma anunțului că revine pe piețele globale de datorie publică cu o ofertă cu două tranșe.

El Salvador revine pe piețele globale de datorie publică

Potrivit rapoartelor Bloomberg, El Salvador revine pe piețele globale de obligațiuni cu o ofertă cu două tranșe, care include o obligațiune ce va plăti investitorilor o dobândă mai mare cu excepția cazului în care guvernul poate obține o îmbunătățire a ratingului de credit sau un acord cu FMI.

Rapoartele menționează că, în prima tranșă, națiunea din America Centrală strânge datorii în dolari scadente în 2030, cu discuții inițiale de preț în zona inferioară a 12%, amortizarea începând din 2028.

Cealaltă ofertă este o obligațiune cu dobândă fixă, cuponul fiind legat de scorul de credit al națiunii sau de succesul acesteia în negocierile cu FMI, notează Bloomberg.

Astăzi, NASDAQ a dezvăluit că FMI cere modificări la legea pro-Bitcoin a El Salvadorului, împiedicând încercarea țării de a obține o linie de credit de 1,4 miliarde de dolari.

El Salvador a intrat în istorie în 2021 când țara a adoptat Bitcoin ca moneda legală.

Mai sunt 8 zile până la halvingul Bitcoin

Bitcoin se află acum la 8 zile distanță de evenimentul de halving programat să aibă loc pe 20 aprilie.

În momentul redactării acestui articol, BTC se tranzacționeză sub 70.000 de dolari, moneda înregistrând o scădere de 0.2% în ultimele 24 de ore pe CoinMarketCap.

Pretul Bitcoin
Pretul Bitcoin

Bitcoin a reușit să recupereze nivelul de 70.000 de dolari după o scurtă scădere a prețului, survenită în urma publicării raportului CPI cu câteva zile în urmă.

ETF-urile Bitcoin rămân, de asemenea, în centrul atenției în aceste zile, mai ales datorită ultimelor cifre care arată un aflux semnificativ de capital.

De asemenea, anunțul conform căruia Hong Kong va aproba cel mai probabil ETF-uri legate de Bitcoin și Ethereum luni contribuie la entuziasmul din jurul produselor bazate pe criptomonede.

Exit mobile version