Halving-ul Bitcoin Cash se apropie; BCH atinge cel mai ridicat preț din 2021

Bitcoin Cash este la doar câteva ore distanță, iar înaintea evenimentului, BCH a atins cel mai ridicat preț al său din 2021.

Halving-ul Bitcoin Cash se apropie; BCH atinge cel mai ridicat preț din 2021 | Google

Puncte cheie

Bitcoin Cash, criptomoneda provenită dintr-un fork al Bitcoin, ajunge pe primele pagini chiar înainte de halving, după ce a înregistrat cea mai bună performanță a prețului din 2021.

În momentul redactării acestui articol, BCH se tranzacționează la 609 de dolari, după ce a atins recent 697 de dolari. În ultimele șapte zile, moneda a crescut cu 24% pe CoinMarketCap.

Pretul Bitcoin Cash
Pretul Bitcoin Cash

Halving-ul Bitcoin Cash este programat pentru 4 aprilie.

Factori declanșatori ai creșterii prețului BCH

Creșterea bruscă a prețului BCH are câțiva factori declanșatori.

Halving-ul Bitcoin Cash

În primul rând, anticipația evenimentului de halving al Bitcoin Cash, programat pentru 4 aprilie, a contribuit la sentimentul optimist.

Evenimentul de halving va reduce recompensele pentru minerit cu 50%. Acest lucru ar trebui să reducă inflația și să facă moneda mai rară. În trecut, astfel de evenimente au determinat creșterea semnificativă a prețului Bitcoin (BTC).

Bitcoin va avea propriul eveniment de halving pe 20 aprilie. Atât BTC, cât și BCH își vor avea halving-urile respective la aceeași înălțime de block.

Cu toate acestea, o modificare a algoritmului de minat a dus la o rată de minat diferită pentru BCH și, prin urmare, la o dată de halving diferită.

Roger Ver aduce BCH în centrul atenției

Al doilea factor care ar putea fi declanșator pentru creșterea prețului lui BCH este faptul că moneda a revenit în centrul atenției după publicarea unei cărți de către Roger Ver.

Acest lucru a readus în prim plan dezbaterile despre etosul din spatele Bitcoin Cash și Bitcoin.

Din punct de vedere tehnic, performanța pozitivă a BCH pare să sfideze tendințele generale ale pieței, iar tendința sa optimistă nu este doar un fenomen pe termen scurt. BCH și-a dublat prețul de la începutul anului.

Coinbase Derivatives a anunțat introducerea tranzacționării cu contracte futures pentru Bitcoin Cash la începutul lunii martie.

Reţeaua Bitcoin Cash așteaptă un update în luna mai

În 47 de zile, pe 15 mai 2024, va avea loc și o actualizare a rețelei Bitcoin Cash. Această actualizare va implementa algoritmul de limită adaptabilă a dimensiunii blocului CHIP 2023-04.

Acest algoritm este conceput să aibă un impact minim asupra dinamicii și stimulentelor existente în ecosistemul Bitcoin Cash.

Valoarea de 32 MB va rămâne ca valoare de bază „stand-by”, iar orice creșteri ale acesteia de către algoritm vor fi susținute de volumul real al tranzacțiilor ca o capacitate suplimentară.

Mai multe informații despre acest algoritm pot fi găsite pe gitlab.com.

Exit mobile version