Hong Kong aprobă ETF-urile pentru Bitcoin și Ethereum

Hong Kong a aprobat astăzi, 15 aprilie, primul lot de ETF-uri Bitcoin și Ethereum.

Hong Kong aprobă ETF-urile pentru Bitcoin și Ethereum | Google

Puncte cheie

Conform ultimelor știri din Shanghai, preluate de Reuters, regulatorul pieței de valori din Hong Kong a aprobat recent primele ETF-uri (Exchange Traded Funds) bazate pe Bitcoin și Ethereum.

Această decizie marchează un moment important pentru Hong Kong în drumul său de a deveni primul oraș din Asia care acceptă criptomonedele populare ca instrument de investiție tradițională.

Primul lot de ETF-uri Bitcoin și Ethereum aprobate în Hong Kong

China Asset Management, o importantă firmă chineză de administrare a activelor, a anunțat că filiala sa din Hong Kong a primit aprobarea de principiu de la Comisia pentru Valori Mobiliare și Futures din Hong Kong (SFC) pentru a oferi servicii de administrare a activelor de retail legate de ETF-uri crypto.

Planul este de a emite ETF-uri pentru BTC și ETH împreună cu OSL și BOCI International. OSL va fi primul partener de tranzacționare și subcustodie a activelor virtuale pentru China Asset Management.

De asemenea, cele două ETF-uri spot ale Harvest Global Investments au primit aprobarea de la SFC. Cele două ETF-uri vor fi emise în colaborare cu OSL, ceea ce ar putea aborda probleme precum cerințele ridicate de marjă.

OSL a declarat într-un comunicat că, prin acest parteneriat, își va folosi infrastructura robustă pentru a oferi un mediu de tranzacționare sigur pentru operarea ETF-urilor, gestionând în același timp activele subiacente cu o precizie și o fiabilitate ridicate.

Bosera și HashKey au anunțat, de asemenea, că vor colabora pentru a lansa un ETF pentru BTC, Bosera HashKey Bitcoin ETF, și un ETF pentru ETH, Bosera HashKey ETH ETF.

ETF-urile vor permite investitorilor să subscrie la acțiuni ale ETF-urilor folosind BTC și ETH. Datele lansării nu au fost încă dezvăluite.

Noi oportunități de alocare a activelor în Hong Kong

Bosera a declarat că introducerea ETF-urilor bazate pe active virtuale spot va oferi investitorilor noi oportunități de alocare a activelor și, în același timp, va consolida statutul Hong Kong-ului ca centru financiar internațional și hub pentru active virtuale.

Săptămâna trecută, Bloomberg a raportat că marii administratori de active din China se așteptau ca decizia privind aprobarea ETF-urilor Bitcoin și Ethereum să aibă loc astăzi.

De asemenea, se vehicula posibilitatea unor investiții de până la 25 de miliarde de dolari prin intermediul produselor crypto, conform furnizorului de servicii crypto Matrixport.

Decizia extrem de importantă a Hong Kong-ului de a aproba ETF-uri BTC și ETH vine la aproximativ trei luni după ce SEC din SUA a aprobat ETF-urile Bitcoin în țară, declanșând un interes ridicat pentru produsele crypto și un succes răsunător.

În urma unei scăderi bruște a prețului Bitcoin din weekendul trecut, din cauza atacului Iranului asupra Israelului, acum prețul Bitcoin este în creștere.

La momentul redactării acestui articol, BTC se tranzacționează peste $66.000, înregistrând o creștere de aproape 3% în ultimele 24 de ore conform CoinMarketCap.

Traiectoria pretului Bitcoin
Traiectoria pretului Bitcoin

Bitcoin se află acum la patru zile înaintea evenimentului important de halving programat pentru data de 20 aprilie.

Exit mobile version