Hong Kong va aproba primele ETF-uri Bitcoin, potrivit rapoartelor

Comisia pentru valori mobiliare și futures din Hong Kong (SFC) se pregătește să anunțe primele ETF-uri Bitcoin, lansarea fiind planificată pentru 15 aprilie, conform ultimelor rapoarte.

SFC Hong Kong va aproba primele ETF-uri Bitcoin, potrivit rapoartelor | Google

Puncte cheie

Conform publicației BlockBeats, Comisia pentru valori mobiliare și futures din Hong Kong (SFC) a actualizat astăzi, 10 aprilie, lista fondurilor de gestionare a activelor virtuale.

Această actualizare anticipează anunțul primului lot de ETF-uri Bitcoin din Hong Kong, programat pentru 15 aprilie.

Initial, SFC intenționa să aprobe patru ETF-uri BTC, incluzând Harvest Fund, Bosera Funds și Huatai-PineBridge Fund.

Însă, Bosera Funds și Huatai-PineBridge Fund nu au fost incluse în lista actualizată a fondurilor de gestionare a activelor virtuale.

După aprobarea primului lot de ETF-uri Bitcoin pe 15 aprilie, Bursa de valori din Hong Kong (HKEX) ar necesita în mod normal aproximativ două săptămâni pentru a pregăti listarea produselor.

Datorită comunicării detaliate și planificării dintre proiectul ETF BTC și HKEX, se preconizează finalizarea acestui proces mai rapid, în aproximativ zece zile.

Inițial, SFC a planificat să listeze ETF-urile Bitcoin în Hong Kong în jurul datei de 25 aprilie sau cel târziu până la sfârșitul lunii.

Conform site-ului oficial al Comisiei de Reglementare a Valorilor Mobiliare din Hong Kong, în prezent există 18 fonduri în Hong Kong care pot gestiona active din „cercul monedelor” (criptomonede).

Cu toate acestea, Harvest International și China Asset Management se numără printre primele fonduri publice din Hong Kong care intră în „cercul monedelor”.

Investitorii așteaptă cu nerăbdare această schimbare planificată în Hong Kong, deoarece le-ar oferi oportunitatea de a realiza investiții legate de Bitcoin.

ETF-urile Bitcoin vin în Hong Kong la trei luni după aprobarea din SUA

Aprobarea ETF-urilor Bitcoin din Hong Kong vine la aproximativ trei luni după ce Comisia pentru valori mobiliare și burse din SUA (SEC) a aprobat primul lot de ETF-uri Bitcoin în Statele Unite pe 11 ianuarie.

Comparativ cu ETF-urile BTC din SUA, ETF-urile spot Bitcoin locale din Hong Kong au adăugat abonamente spot Bitcoin. Aceasta înseamnă că investitorii se pot abona la acest tip de ETF la Bursa de valori din Hong Kong „prin moneda legală sau prin conformitate”.

Bursa cercului de monede folosește Bitcoin pentru abonare. Acesta este principalul motiv al întârzierii lansării ETF-ului Bitcoin din Hong Kong.

ETF-urile Bitcoin au avut un succes uimitor, iar recent, firma de analiză on-chain Santiment a menționat că fluxul de ETF-uri Bitcoin este probabil să rămână ridicat până la evenimentul de halving Bitcoin care se apropie.

Acum mai sunt nouă zile până la următorul halving Bitcoin.

Traiectoria pretului Bitcoin
Traiectoria pretului Bitcoin

La redactarea acestui articol, Bitcoin se tranzacționează la puțin sub 70.000 de dolari, cu o creștere de peste 4% în ultimele șapte zile pe CoinMarketCap.

Exit mobile version