HSBC lansează HSBC Gold Token pe HSBC Orion în Hong Kong, în contextul popularității crescute a RWA

Gigantul bancar HSBC, cu operațiuni în toată lumea, lansează HSBC Gold Token, una dintre primele monede digitale din aur din lume oferite de o bancă către clienții retail.

HSBC lansează HSBC Gold Token pe HSBC Orion în Hong Kong, în contextul popularității crescute a RWA | HSBC

Puncte cheie

În contextul eforturilor susținute ale guvernului din Hong Kong în cursa pentru tokenizarea activelor din lumea reală (RWA), banca HSBC tocmai a lansat produse cu aur tokenizat pentru clienții retail.

HSBC a dezvăluit astăzi că clienții retail pot accesa HSBC Gold Token prin intermediul platformei online și aplicației mobile a băncii.

Această mișcare marchează prima dată când registrul distribuit privat al băncii este utilizat pentru tokenizarea unui produs de investiții pentru retail.

Banca a construit tokenul cu HSBC Orion, platforma sa pentru active digitale. Anterior, HSBC a lansat obligațiuni digitale în Hong Kong și Luxemburg.

Maggie Ng, director general și șef al diviziei de wealth management și personal banking din Hong Kong la HSBC, declară că banca este mândră să lanseze HSBC Gold Token bazat pe HSBC Orion, specificând că Securities and Futures Commission autorizează primul produs retail din Hong Kong bazat pe tehnologia registrului distribuit (DLT – Distributed Ledger Technology).

Noua lansare marchează o adâncire a explorării cazurilor de utilizare financiară de către HSBC cu ajutorul tehnologiei blockchain.

În noiembrie 2023, banca a dezvăluit planuri de a oferi servicii de custodie pentru criptomonede, inclusiv valori mobiliare tokenizate. Pentru această mișcare, a colaborat cu Metaco, o companie elvețiană specializată în criptomonede.

HSBC
HSBC

Popularitatea tokenizării activelor din lumea reală (RWA) este în creștere

Industria tokenizării activelor din lumea reală continuă să înregistreze un succes sporit, mai ales după inițiativa BlackRock on-chain.

Cel mai mare administrator de active din lume, în funcție de activele gestionate, a depus recent un formular la SEC din SUA pentru inițiativa sa numită BlackRock USD Institutional Digital Liquidity Fund bazat pe Ethereum.

Fondul BlackRock este dezvoltat în parteneriat cu Securitize, o companie cu sediul în San Francisco, și este înregistrat în Insulele Virgine Britanice.

Detaliile noului fond sunt dezvăluite într-un nou document SEC depus pe 19 martie.

Mișcarea BlackRock a fost suficientă pentru a stimula întregul sector RWA.

Capitalizarea totală de piață a sectorului RWA este acum de puțin peste 8 miliarde de dolari, în creștere cu aproximativ 13% în ultimele 24 de ore, cu un volum zilnic de tranzacționare de aproape 2 miliarde de dolari, conform CoinGecko.

Exit mobile version