ICI București va folosi blockchain-ul Elrond pentru a dezvolta o piață NFT și un ecosistem DNS

Echipa din spatele proiectelor susține că ambele inițiative sunt primele de acest fel din Uniunea Europeană

ICI București va folosi blockchain-ul Elrond pentru a dezvolta o piață NFT și un ecosistem DNS

AdobeStock

Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare în Informatică din România – ICI București (ICI) – a anunțat că lucrează în prezent la înființarea unei piețe NFT instituționale pentru instituțiile statului, mediul de afaceri și cetățeni și a unui ecosistem (DNS/TLD) descentralizat ce are la bază tehnologia blockchain.

Echipa din spatele proiectelor susține că ambele inițiative sunt primele de acest fel din Uniunea Europeană. În special, acestea sunt dezvoltate în paralel de experți de la ICI București din România, în colaborare cu dezvoltatorii rețelei Elrond.

Potrivit anunțului, prin această platformă, ICI București încurajează cetățenii, întreprinderile și instituțiile statului să colaboreze în proiecte de utilitate reciprocă, punându-le la dispoziție un mediu reglementat, rapid și șigur de tranzacționare a elementelor digitalizate, personalizate și proprii în domenii precum – educație, proprietate intelectuală, asigurări digitale, cadastru imobiliar, titluri de proprietate, certificate de autenticitate, certificate energetice, lanțuri de distribuție și aprovizionare, artă, strângere de fonduri și numeroase alte active care se pretează digitalizării.

În același timp, ICI încearcă să folosească cei 3.200 de validatori de rețea ai Elrond pentru a depăși lacunele de securitate în sistemele tradiționale DNS și TLD. Adrian Victor Vevera, Director General ICI București, a comentat:

„Tehnologiile de tip Web3 pot ajuta administraţia publică şi procesele instituţionale să se desfăşoare eficient, rapid şi sigur. Vrem să explorăm acest potenţial semnificativ alături de partenerii noştri de la Elrond Network”

ICI București a fost înființat în anul 1970 și reprezintă cel mai important institut din domeniul cercetării, dezvoltării și inovării în tehnologia informației și comunicațiilor (TIC) din România, gestionând Registrul Național de Domenii .ro.

Activitatea principală a ICI București este reprezentată de realizarea proiectelor de cercetare – dezvoltare în domeniul TIC, suport pentru dezvoltarea societății informaționale. Misiunea ICI București este aceea de a susține excelența în cercetare și inovare, pentru dezvoltarea economiei bazate pe cunoaștere în România și pentru o mai bună integrare în spațiul european și internațional de cercetare.

Elrond susține că blockchain-ul său poate procesa până la 15.000 de tranzacții pe secundă cu o latență de 6 secunde, are emisii de carbon negative și costuri de tranzacție neglijabile. În urmă cu trei luni, Banca Națională a României a aprobat propunerea lui Elrond de a cumpăra compania română fintech Capital Financial Services, cunoscută și sub numele de Twispay.

Exit mobile version