Instituțiile reduc expunerea la Bitcoin cu 10%, cea mai mare scădere din luna Iulie

Valoarea monedelor Bitcoin care este păstrată în piața AUM - a scăzut cu 9,5% în luna Noiembrie, până la $48,5 miliarde, în timp ce fondurile crypto și-au mărit expunerea față de active alternative, precum ETH, cu 5,4%, până la $16,5 miliarde

Nuthawut | Adobe Stock

În timp ce potențialul monedelor Bitcoin, de a fi o alternativă atractivă împotriva inflației, continuă să atragă investitori, noile date reflectă faptul că are loc o schimbare a sentimentului, pe măsură ce Ethereum și alte monede alternative câștigă teren în fața BTC-ului.

Piața Bitcoin AUM (adică Assets Under Management, respectiv active deținute de o companie sau mai multe) a scăzut cu 9,5% în luna Noiembrie, până la $48,5 miliarde, marcând astfel cea mai mare scădere de la o lună la alta, din Iulie până în prezent. Pe de altă parte, conform raportului publicat de CryptoCompare, fondurile acoperite în monede Altcoin, precum ETH, au beneficiat de o creștere AUM de 5,4%, până la $16,5 miliarde.

Instituțiile reduc expunerea la Bitcoin cu 10%, cea mai mare scădere din luna Iulie
AUM-ul lunar | CryptoCompare

După cum se poate observa și în diagrama de mai sus, AUM-ul total al investițiilor în active digitale a scăzut cu 5,5%, până la $70 de miliarde, nivel pe care nu a mai reușit să îl depășească de când BTC tranzacționa $67K pentru prima dată.

Drept rezultat al scăderii de 9,5%, piața Bitcoin AUM reprezintă 70,6% din AUM-ul total al activelor digitale. AUM-ul pieței ETH, pe de altă parte, a crescut la 5,4%, respectiv $16,5 miliarde, în timp ce alte AUM-uri, reprezentate de alte crypto-monede, însumează $2,6 miliarde.

AUM în funcție de tipul de activ | CryptoCompare

Din întreaga suită de oferte AUM, produsele Grayscale constituie 76,8% din piața AUM. Produsele denominate de Grayscale au scăzut cu 6,8%, până la $54,5 miliarde. Alți jucători proeminenți, printre care și XBT Provider ($5 miliarde, 7,2% total) sau 21Shares ($2,5 mld., 3,6% total) sunt reprezentați în graficul de mai jos:

AUM în funcție de instituție | CryptoCompare

Conform raportului, influxul săptămânal al banilor în produse derivate din Bitcoin, în luna Noiembrie, s-a situat la $94,5 milioane. Din cele $67,8 milioane rămase, produsele derivate din Ethereum au contribuit cu $24,4 milioane, în timp ce produsele derivate din Cardano și Tron au însumat $10,7 milioane și $10,5 milioane, respectiv.

Morgan Stanley, unul dintre giganții americani ai industriei financiare, a raportat că și-au mărit expunerea la Bitcoin prin achiziționarea de acțiuni Grayscale Bitcoin Trust.

În 30 Septembrie, aceștia au raportat către Securities and Exchange Commission o creștere de 63% a expunerii la activul digital. Având o medie de cumpărare de $45 pentru GBTC, portofoliul crypto al Morgan Stanley a ajuns să depășească valoarea de $300 de milioane.

Exit mobile version