Interesul pentru căutările Google „crypto” a atins niveluri minime din decembrie 2020

Cuvântul "crypto" are în prezent un scor de 17, o scădere considerabilă față de scorul maxim de 100 înregistrat în mai 2021

Interesul pentru căutările online despre criptomonede, inclusiv termenul popular „crypto”, a înregistrat o scădere semnificativă în ultimele două luni, ajungând la niveluri mici de la sfârșitul anului 2020, potrivit datelor de la Google Trends.

Cuvântul „crypto” are în prezent un scor de 17, o scădere considerabilă față de scorul maxim de 100 înregistrat în mai 2021. Bitcoin (BTC) și Ethereum au avut o traiectorie descendentă similară.

Interesul pentru căutările Google "crypto" a atins niveluri minime din decembrie 2020
Nivelul interesului de căutare pentru cuvântul „crypto” | Google Search

Această scădere a interesului de căutare a fost constantă începând cu mai 2022, coincizând cu prăbușirea unei părți importante a ecosistemului Terra Luna și cu o creștere temporară în noiembrie, când platforma de tranzacționare crypto FTX a întâmpinat probleme.

Prețul stagnant al Bitcoin, care se menține în jurul valorii de 28.000 dolari de aproximativ 10 săptămâni, a contribuit la lipsa de entuziasm de pe piață.

Coin Bureau Guy, cunoscut și sub numele de Guy Turner, a subliniat pe Twitter că interesul mai mic în căutări corespunde volumelor în scădere de tranzacționare, care au atins minimul din ultimele 32 de luni, luna trecută.

Între timp, interesul pentru finanțele descentralizate (DeFi) și monedele meme a arătat rezistență, cu o creștere a volumelor de căutare observată în 2023.

Într-o analiză a celor mai căutate criptomonede meme în SUA, Pepe apare ca fiind cea mai populară, cu un interes de căutare de 725, depășind temporar Dogecoin. Shiba Inu urmează îndeaproape, cu un interes de căutare de 254, în timp ce Floki Inu și Baby Doge se situează la sfârșit, cu interese de căutare de 26 și respectiv 10.

De remarcat este faptul că Nigeria conduce în căutările legate de crypto, în timp ce țările din America de Sud au înregistrat cele mai scăzute scoruri.

În contrast, interesul de căutare pentru inteligența artificială (IA) continuă să crească, semnalând posibil cel mai recent ,,trend tehnologic” care captează atenția publicului.

Exit mobile version