Interpol a emis o notificare roșie pentru fondatorul Terra, Do Kwon

Oficialii sud-coreeni l-au acuzat pe Kwon și pe alți cinci de infracțiuni, inclusiv de încălcarea legii piețelor de capital

Interpol a emis o notificare roșie pentru fondatorul Terra, Do Kwon

Interpol a emis o notificare roșie pentru fondatorul Terra, Do Kwon

Interpol a emis o notificare roșie pentru Do Kwon, solicitând agențiilor de aplicare a legii din întreaga lume să-l localizeze și să-l aresteze pe fondatorul Terraform Labs, al cărui blockchain s-a prăbușit în luna mai și a provocat pierderi de peste 40 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Oficialii sud-coreeni l-au acuzat pe Kwon și pe alți cinci de infracțiuni, inclusiv de încălcarea legii piețelor de capital. La începutul acestui an, Kwon s-a mutat din Coreea de Sud la Singapore, unde Terraform Labs, acum prăbușit, avea un sediu, dar locația sa a devenit neclară după ce orașul-stat, pe 17 septembrie, a declarat că nu mai este acolo. De atunci, procurorii și-au intensificat eforturile pentru a-l găsi.

În ultimele săptămâni, procurorii sud-coreeni și-au dublat ancheta asupra lui Kwon, acuzându-l pe antreprenor la începutul acestei luni că este „necooperant”, în timp ce Do Kwon a spus contrariul într-o altă zi. Ei au cerut organizației globale de poliție Interpol să emită o notificare roșie pentru Kwon la începutul acestei luni.

Terraform Labs s-a aflat în spatele monedei stabile algoritmice TerraUSD și al tokenului său soră Luna. Ambele monede s-au prăbușit în luna mai și au provocat pierderi uriașe pe piețele cripto, care se luptau deja cu o politică monetară mai strictă.

TerraUSD, cunoscut și sub numele de UST, a fost menit să păstreze o valoare constantă de 1 de dolar într-un aranjament complex care implică Luna. Dar sistemul depindea de încrederea în ecosistemul creat de Kwon, un tânăr de 31 de ani care a studiat informatica la Stanford. Odată ce încrederea a dispărut, aranjamentul s-a prăbușit.

Prăbușirea tokenului LUNA a contribuit, de asemenea, la dispariția Three Arrows Capital, cândva un fond speculativ crypto de mare profil. Dispariția fondului a afectat grav un număr de creditori cripto, inclusiv BlockFi de la care a împrumutat miliarde de dolari.

Procurorii sud-coreeni au declarat că au emis un mandat de arestare pentru Kwon, în parte pentru că au existat „dovezi circumstanțiale de evadare” de când a plecat în Singapore. De asemenea, au contestat afirmația lui că a cooperat.

„Suntem în proces de a ne apăra în mai multe jurisdicții, ne-am ținut la un nivel extrem de ridicat de integritate și așteptăm cu nerăbdare să clarificăm adevărul în următoarele câteva luni”, a spus anterior Kwon pe Twitter.

Exit mobile version