Invadarea Ucrainei de către Rusia a provocat căderea pieței criptomonedelor de la ora 5.00 dimineața

Piața criptomonedelor este roșie de mai multe ore. Totul a început în momentul în care Rusia a decis să invadeze Ucraina.

Invadarea Ucrainei de către Rusia a provocat căderea pieței criptomonedelor de la ora 5.00 dimineața

Invadarea Ucrainei de către puterea nucleară Rusia a provocat o cădere agresivă a pieței criptomonedelor. Experții internaționali se așteaptă ca aceasta să fie una care să dureze câteva zile, timp în care toate criptomonedele vor fluctua la interval mult mai scăzut decât cele de zilele trecute.

Astfel că, piața criptomonedelor este pe punctul de a atinge poate cel mai scăzut nivel din ultimii ani.

Bitcoin a coborât mult față de zilele trecute, iar la ora redactării acestui material, principala criptomonedă se tranzacționa la 34.780 dolari, fiind la aproape 50% față de ATH din noiembrie 2021.

Și prețul Ethereum a luat o întorsătură dramatică, deoarece acum este la 2.356 dolari pe unitate.

XRP se tranzacționa la 0,63633 dolari în scădere cu 10,25% față de începutul zilei. A fost cea mai mare pierdere procentuală de o zi din 21 ianuarie. Mișcarea în scădere a împins capitalizarea de piață a XRP la 31,33939 miliarde de dolari, sau 1,95% din capitalizarea totală a pieței criptomonedei. La cel mai mare nivel, capitalizarea de piață a XRP a fost de 83,44071 miliarde de dolari.

XRP s-a tranzacționat într-un interval de la 0,63633 dolari la 0,70326 dolari în ultimele douăzeci și patru de ore.

Pe de altă parte, și Cardano se tranzacționa la 0,8035 dolari, în scădere cu 10,24% în această zi. A fost cea mai mare pierdere procentuală de o zi din 21 ianuarie. Mișcarea în scădere a împins capitalizarea pieței Cardano la 27,3810 miliarde dolari, sau 1,70% din capitalizarea totală a pieței criptomonedei. La cel mai mare nivel, capitalizarea de piață a lui Cardano a fost de 94,8001 miliarde de dolari.

Cardano s-a tranzacționat într-un interval de la 0,8035 USD la 0,8731 USD în ultimele douăzeci și patru de ore.

De fapt, o privire asupra graficului CoinMarketCap este aproape descurajantă. Piața a pierdut mai bine de 150 de miliarde de dolari în mai puțin de 24 de ore.

Portofoliile și portofelele tuturor celor care dețin criptomonede au scăzut, în această dimineață, cu cel puțin 10-15 procente.

Vitalik Buterin condamnă invadarea Ucrainei

Născut în Rusia, cofondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, a afirmat că este „foarte supărat de decizia lui Putin de a abandona posibilitatea unei soluții pașnice”. El adaugă că rezoluția lui Putin de a intra în război în loc să rezolve situația este „o crimă împotriva poporului ucrainean și rus”. În cele din urmă, el încheie cu „Glorie Ucrainei”, potrivit Coin Quora.

Întreaga piață cripto este roșie, în timp ce lumea se luptă să înțeleagă ce a vrut să spună Vladimir Putin când a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” împotriva Ucrainei. Efectul acestei expresii nu a fost doar de afectare a criptomonedelor, ci și a altor sectoare ale economiei.

Capitalizarea globală a criptomonedelor a scăzut cu 5,85% în ultimele 24 de ore, până la 1,55 trilioane de dolari. Această scădere a pieței cripto a fost declanșată de mișcarea Rusiei de a lansa un atac militar asupra Ucrainei în această dimineață.

„Buy the dip” nu mai este trend azi

Analizele pe termen scurt în social media arată că „buy the dip” nu mai este un trend așa cum s-a întâmplat cu alte ocazii în ultimul an. Poate este doar o chestiune de solidaritate față de situația din Ucraina, cred unii analiști.

Datele BTFD care au fost compilate din postări în care se menționează „buy the dip” pe platforme de socializare precum Twitter, Reddit, Discord și Telegram arată o încetinire a acestui trend.

Cercetarea arată că mulți traderi au făcut apel la achiziția pe scădere mult prea devreme, în utlimul an, când trendul era în coborâre și s-au „păcălit” pentru că după, prețurile s-au dus în jos semnificativ.

Acest lucru se traduce prin faptul că, foarte mulți analiști financiari, dar și traderi, se așteaptă ca, invadarea Ucrainei să afecteze și mai serios domeniul criptomonedelor, cel puțin pe termen scurt.

Exit mobile version