Investitorii acumulează Bitcoin, iar produsele derivate stabilesc noi recorduri

În ciuda prețului care a atins un maxim al ultimelor 5 luni, investitorii instituționali continuă să acumuleze Bitcoin

Myst | Adobe Stock

Investitorii instituționali au acumulat săptămâna trecută $225 de milioane în produsele derivate din Bitcoin, în timp ce produsele derivate din Ethereum au înregistrat ieșiri de $13,6 milioane.

Conform raportului despre Fluxul săptămânal al activelor fondurilor digitale, publicat marți de către CoinShares, un capital mai mare de $226 de milioane s-a deplasat săptămâna trecută către produsele instituționale bazate pe Bitcoin. Produsele BTC care au fost acumulate – au dominat piața digitală pentru a treia săptămână consecutivă, înregistrând o creștere de 227%.

Investitorii acumulează Bitcoin iar produsele derivate stabilesc noi recorduri
Fluxul săptămânal al activelor crypto-valutare | CoinShares

Fluxurile masive de acumulare au coincis cu creșterea prețului Bitcoin, cu 12,5% într-o săptămâna. Prețul crypto-monedei a încheiat ziua de vineri în jurul zonei de $54,000.

CoinShares atribuie schimbarea pozitivă a sentimentului față de Bitcoin – declarațiilor recente ale președintelui Comisiei pentru Bursă și Valori Mobiliare, Gary Gensler, care a sugerat că mult așteptata aprobare a primului fond ETF de tranzacționare BTC din SUA ar putea fi la un pas să se întâmple.

Da, SEC a blocat decizia pentru aprobarea Bitcoin ETF , DAR este pentru monedele susținute fizic conform Legii ’33. ETF-urile futures depuse în conformitate cu Actul ’40 (pe care Genz le iubește) sunt foarte vii și probabil în termen (credem că sunt 75% șanse să fie aprobate în Octombrie). Iată cotele noastre:

Activitatea crescută față de săptămâna trecută din jurul crypto-monedei a avut ca urmare o creștere de până la $66,7 miliarde în activele combinate sub administrare (AUM) ale produselor crypto instituționale – raportul CoinShares estimând că totalul reprezintă doar un timid 5% față de recordul AUM din luna Mai.

Bitcoin este acumulat în continuare, produsele Altcoin încearcă să se mențină

Produsele derivate din Altcoin au înregistrat performanțe mixte săptămâna trecută, produsele Solana și Cardano generând intrări de $12,5 milioane și respectiv $3 milioane. Cu toate acestea, fondurile care oferă expunere la Ethereum, Polkadot și Ripple au suferit retrageri de $13,6 milioane, $2,1 milioane și, respectiv, $600,000.

Se va aproba un ETF pe Bitcoin?

Mulți participanți la piață atribuie recentul impuls bullish al BTC datorită așteptărilor că SEC va aproba în curând un ETF Bitcoin bazat pe contractele futures.

Puțini înțeleg că acest ETF Bitcoin, dacă este aprobat ar avea ca bază futures. Futures sunt, de obicei, într-un contango puternic (adică futures> spot), deci ETF-ul ar vinde jos pentru a cumpăra sus și ar suferi o sângerare contango. Activele cu contango puternic au o tendință de scădere, spune Alex Kruger

În timp ce SEC a respins anterior fiecare aplicație pe care a primit-o pentru ETF-uri Bitcoin susținute fizic, SEC deliberează în prezent patru cereri pentru fonduri tranzacționate pe bursă, pe baza contractelor futures reglementate de Chicago Mercantile Exchange (CME).

Având în vedere că piețele futures ale CME oferă un produs care este deja asigurat și supravegheat de către autoritățile de reglementare din SUA, experți precum analistul senior al Bloomberg, Eric Balchunas, consideră că ETF-urile Bitcoin sunt pe drumul cel bun spre a fi aprobate și reglementate în această lună.

Exit mobile version