Investitorii de sex feminin au fost în fruntea creșterii pieței cripto în 2021

Numărul „reginelor cripto”, sau mai bine-zis a femeilor investitoare de pe platformă, a crescut într-un ritm mai rapid decât cel al omologilor lor bărbați

AdobeStock

Valoarea și volumul mediu al tranzacțiilor efectuate pe platforma BTCM a crescut cu 48% și 118% în 2021, iar comenzile medii zilnice ale investitorilor au crescut cu 42%.

Piața cripto evoluează și nu mai este condusă de speculații, potrivit unui nou raport de la BTC Markets (BTCM). Creșterea pieței cripto în anul 2021 a fost determinată de utilitate, potrivit raportului exchange-ului de criptomonede din Australia.

Raportul de studiu al investitorilor BTCM 2021 este o analiză aprofundată a datelor de la bursa BTCM pentru anul 2021, împărțit pe criterii demografice (vârstă, sex, tip de investitor) pentru a examina și analiza în mod anonim practicile investiționale în criptomonede în rândul celor 325.000 de clienți ai săi.

Numărul investitorilor de pe platformă au crescut

Numărul „reginelor cripto”, sau mai bine-zis a femeilor investitoare de pe platformă, a crescut într-un ritm mai rapid decât cel al omologilor lor bărbați, conform raportului. Numărul investitorilor de sex feminin a crescut cu 126%, în comparație cu numărul investitorilor bărbați, care a crescut cu 83%.

depozitul inițial mediu și dimensiunea medie a portofoliului pe sexe
Depozitul inițial mediu și dimensiunea medie a portofoliului  în funcție de sex BTCM

Cel mai semnificativ flux de clienți noi pentru BTCM în 2021 a venit de la „acumulatorii maturi de avere” din Australia, cu vârsta cuprinsă între 45 și 59 de ani și au o creștere de 79% de la an la an.

Tendința este îmbucurătoare, potrivit CEO-ului BTC Markets, Caroline Bowler, cauza fiind apetitul de risc precaut al acestei grupe de vârstă pe măsură ce încep să se pregătească pentru pensionare. 

“Ei aduc multă experiență de pe piețele de investiții tradiționale, iar decizia lor de a investi în cripto nu e determinată de teama de a pierde (FOMO), ci de cercetare strategică și informații”, aceasta a adăugat.

BTC Markets a mai dezvăluit că Bitcoin (BTC) și Ethereum (ETH) au continuat să fie cele mai tranzacționate tokenuri pe platforma BTCM în 2021, în timp ce Tether (USDT) a apărut ca un nou intrant în topul celor cinci criptomonede tranzacționate.

Valoarea medie a tranzacțiilor efectuate pe platformă a crescut cu 48%, tranzacțiile zilnice crescând cu 42%. În plus, volumul mediu al tranzacțiilor efectuate pe platformă a crescut cu 118%. Potrivit BTC Markets, creșterea semnificativă se datorează unui număr mai mare de investitori care recunosc utilitatea criptomonedelor.

Deși investitorii individuali reprezintă cea mai mare parte a utilizatorilor pe platforma BTCM, traderii unici (196%), companiile (79%) și superfondurile autogestionate (SMSF) (74%) au avut rezultate mai bune decât investitorii retail (66%) în 2021. 

Conform raportului, marimea investiției SMSF a crescut considerabil, depozitele inițiale fiind acum de sute de mii în loc de zeci de mii, iar dimensiunea medie a portofoliului pentru companii a crescut cu 61%.

Exit mobile version