Investitorii instituționali se concentrează în mare parte pe fondurile Bitcoin

Fondurile de investiții bazate pe Bitcoin au înregistrat intrări nete de 125,9 milioane de dolari

AdobeStock

Produsele de investiții în active digitale au înregistrat fluxuri pozitive săptămâna trecută, dar s-au concentrat în mare parte pe fondurile Bitcoin (BTC), ceea ce sugerează că investitorii sunt mai precauți cu privire la alocările de criptomonede.

Fondurile de investiții bazate pe Bitcoin au înregistrat intrări nete de 125,9 milioane de dolari în săptămâna încheiată pe 3 iunie, ducând intrările nete totale de la începutul anului la 506 milioane de dolari, potrivit unui nou raport al furnizorului de fonduri digitale CoinShares.

Intrările instituționale în criptomonede | CoinShares
Intrările instituționale în criptomonede | CoinShares

Fondurile Ethereum și-au continuat seria negativă, marcând nouă săptămâni consecutive de ieșiri. Investitorii au retras 32 de milioane de dolari din fondurile care gestionează a doua cea mai mare criptomonedă, Ether, cu 357 de milioane de dolari în ieșiri de la începutul anului.

Fondurile cu mai multe active care gestionează mai mult de o criptomonedă au înregistrat intrări nete de 4,3 milioane de dolari, ceea ce a adus totalul până în prezent la 201 de milioane de dolari, subliniind nevoia de diversificare a investitorilor.

Fondurile care gestionează criptomonede, altele decât Bitcoin sau Ether, nu s-au mișcat semnificativ. Fondurile care gestionează Solana (SOL) și XRP au înregistrat intrări minime (0,2 milioane de dolari și, respectiv 0,1 milioane de dolari).

Fluxurile de săptămâna trecută au venit în principal din America cu 88 de milioane de dolari. În comparație, fondurile listate în Europa au înregistrat intrări de doar 11 milioane de dolari, continuând tendința în care „investitorii europeni au fost mult mai bearish în acest an”.

Grayscale rămâne cel mai mare administrator de active digitale, cu peste 27 de miliarde de dolari în active gestionate. Aproximativ 99% din activele totale ale Grayscale sunt dedicate Grayscale Bitcoin Trust, cunoscut și sub numele de GBTC.

Intrări după administratori de active digitale | CoinShares

Neputând scăpa de atracția gravitațională a piețelor financiare tradiționale, criptomonedele au fost într-o tendință descendentă prelungită pentru o mare parte a anului 2022. Prețul BTC a suferit nouă scăderi săptămânale consecutive – cea mai lungă din istorie – pe măsură ce sentimentul investitorilor a intrat într-o perioadă prelungită de „frică extremă”. pe indicele Bitcoin Fear & Greed.

Bitcoin a evitat cu puțin a zecea săptămână de scădere consecutivă, închizându-se duminică la 29.900 de dolari – cu doar 450 de dolari peste săptămâna precedentă.

Cu toate acestea, există câteva semne pozitive că investitorii instituționali cumpără dip-ul. Pe lângă raportul CoinShares, un fond bitcoin canadian condus de Purpose Investments, care se tranzacționează la bursă, a strâns mii de bitcoin luna trecută. Deținerile de Bitcoin din ETF-ul Purpose Bitcoin au atins un maxim istoric de 41.600 BTC.

Exit mobile version