Istoria Bitcoin, cel mai bun exemplu pentru cei care nu au avut curaj să investească în 12 ani de existență

Istoria Bitcoin este cel mai bun exemplu pentru cei care au avut bani dar nu și curajul să investească

valoarea cinstită istoria bitcoin

Foto: Karolina Grabowska / Pexels.com

Istoria Bitcoin nu este una pentru cei care sunt slabi de inimă având în vedere povestea celui care a cheltuit 10.000 de Bitcoin pentru a plăti două pizza. De asemenea, mai este și povestea internautului care a încercat să vândă 10.000 de Bitcoin cu 50 de dolari, dar a avut parte de o surpriză.

Printre aceste povești, în urmă cu un deceniu nimeni nu credea în monedele virtuale și, ce-i drept, nici acum, lumea nu s-a lepădat de „necredincioși”. Dar, cu toții învățăm din greșeli.

În primele sale luni, de la lansarea online, prețul unui singur Bitcoin era aproape zero, adică o unitate din principala criptomonedă costa pe atunci 0,0008 dolari. Ca să vă faceți o idee despre cât de lipsit de valoare era, imaginați-va că era nevoie de doar 16.800 de dolari să cumpărați tot Bitcoinul aflat în circulație. Acum cu 16.800 de dolari, de abia dacă mai poți cumpăra o treime de Bitcoin.  

Istoria Bitcoin continuă cu martie 2010, când Bitcoin ajunsese deja la „fabuloasa” valoare de nici 0,1 dolari, un trader care era cunoscut în online cu porecla „SmokeTooMuch” a ținut o licitație  prin care a încercat să vândă 10.000 de Bitcoin. Acesta încerca să obțină în schimbul lor 50 de dolari.

Istoria Bitcoin, exemplu pentru cei care vor să regrete

Cu cât credeți că a reușit să vândă cantitatea de Bitcoin? Ei bine, nu i-a vândut pentru că nimeni nu a licitat pentru ei. NIMENI nu a considerat, atunci, că acei 10.000 de Bitcoin valoarează 50 de dolari. Dacă cineva s-ar fi aventurat să plătească cei 50 de dolari, respectivul sau respectiva ar fi fost în posesia unei averi de 580 de milioane de dolari.

În 2011, Bitcoin a atins cotația de 1 dolar, iar pe parcursul anului respectiv acesta a fluctuat între 3 și 12 dolari. Doi ani mai târziu, prin 2013, lucrurile au început să se încingă pentru criptomoneda dominantă, având în vederee că a ajuns la o valoare de 15 dolari și a încheiat anul cu o valoare de 800 de dolari.

În 2014, Bitcoin a început să dea înapoi și probabil mulți dintre cei care investiseră în moneda virtuală au început să vândă de teamă. Asta că finalul anului 2014 a prins Bitcoin la o valoare de 200 de dolari.

Restul îl știți. În 2018, criptomoneda a atins cotația de 20.000 de dolari a început din nou sa decadă, până la 3,750 de dolari în martie 2020, în ceea ce este cunoscut ca Joia Neagră, ca acum să ajungă să depășească 60.000 de dolari.

Istoria Bitcoin: Cum a fost creat blockchainul

Primii 50 de Bitcoin care au fost creați au fost denumiți „Blocul Genesis” și nu sunt singurele monede pe care creatorul Bitcoin, Satoshi Nakamoto i-a păstrat pentru el. Pe lângă acestea pentru a crea un blockchain a avut nevoie de 1 milion de Bitcoin. I-a minat și i-a păstrat pentru el sau cel puțin asta se presupune pentru că nimeni nu știe cine este Satoshi Nakamoto. Unii spun că este o singură persoană, alții spun că este un grup de IT-iști care au creat Bitcoin.

Un lucru este sigur: acel 1 milion de Bitcoin au rămas neatinși din momentul în care au fost minați, iar asta înseamnă că cine-i deține este unul dintre cei mai bogați oameni de pe planetă pentru că aceștia valorează în momentul de față undeva la vreo 60 de miliarde de dolari.

Acel milion de Bitcoin reprezintă 4,8% din toate monedele Bitcoin care vor fi puse vreodată în circulație, în condițiile în care numărul maxim de Bitcoin minați se ridică la 21 de milioane.

În ultimele zile, Bitcoin s-a chinuit să recucerească nivelul de rezistență de 60.000 de dolari după ce vineri aproape că a căzut spre 56.500 de dolari, 57.000 de dolari fiind un nivel de susținere major pentru criptomoneda dominantă.

Un lucru este cert, în istoria Bitcoin, scurtă așa cum a fost, mulți au avut ocazia să devină din săraci bogați, și din milionari miliardari.

Exit mobile version