5 motive pentru care tehnologia blockchain va transforma industria gamingului

Дмитрий Киричай | AdobeStock

Industria jocurilor se află într-o continuă creștere. Este una dintre industriile care a beneficiat foarte mult de pe urma pandemiei de COVID-19.

Industria globală a jocurilor video valorează în prezent $180 miliarde – este forma de divertisment cu cea mai rapidă creștere la nivel global. Pentru referință, industria globală a filmului valorează $100 miliarde, iar toate sporturile din America de Nord la un loc valorează $73 miliarde.

Veniturile industriei gamingului
Veniturile industriei gamingului | Bloomberg

Experții estimează că numărul streamerilor de jocuri online va ajunge la peste un miliard până în 2025.

Trei dintre primele patru cele mai vizionate evenimente sportive din Statele Unite în 2018 au fost evenimentele Esports. De exemplu, Campionatul League of Legends a avut cu 30 milioane de vizionări mai mult decât Campionatul AFC și cu 45 milioane de vizionări mai multe decât Campionatul de fotbal NCAA.

Spectatorii e-sports din Statele Unite | MBA@Syracuse

În Aprilie anul trecut, Travis Scott a susținut o performanță live pe popularul joc Fortnite. În urma performanței, el a adunat peste 12 milioane de vizualizări live și a câștigat peste $20 milioane.

Creșterea industriei jocurilor video se datorează faptului că tehnologia se dezvoltă exponențial. Tehnologia continuă să transforme modul în care comunicăm, cum ne adunăm, cum transferăm valoare, cum formăm comunități online, cum creăm și consumăm informații.

Howard Shultz, fostul CEO Starbucks, a popularizat ideea unui al treilea spațiu fizic cu conceptul său de cafenea. Convingerea lui era că oamenii aveau nevoie de un al treilea spațiu pentru a se întâlni în afara biroului și a casei.

Vedem același concept dezvoltându-se astăzi în rândul generațiilor tinere. Noul spațiu comun este digital și se numește metaverse. În mediul digital, tinerii interacționează cu prietenii lor, ascultă muzică sau joacă jocuri video.

Istoria gamingului

Primele jocuri video au apărut la sfârșitul anilor ‘50. Atari a fost inventat în 1977. Nintendo a început să lanseze jocuri populare începând cu anii ‘80 precum: Mario Bros, The Legend of Zelda și Donkey Kong.

Este important de menționat că modelul de afaceri s-a schimbat semnificativ de-a lungul anilor. Jocurile erau lansate într-un mod similar cu modul în care filmele de la Hollywood erau promovate și lansate, iar 90% din venit urma să vină în primele două săptămâni.

Acum utilizatorii joacă jocuri gratuite și sunt induși să facă achiziții în joc pentru a îmbunătăți abilitățile, a cumpăra arme, a îmbunătăți animațiile etc. Vedem acest lucru în Roblox, Fortnite și alte jocuri populare.

Acest model este cu mult mai profitabil pentru creatorii de jocuri, deoarece îi menține pe jucători implicați și nevoiți să facă diferite upgrade-uri pentru a concura cu prietenii lor.

Motivele pentru care gamingul va trece pe blockchain

1. Jocurile de astăzi au loc pe rețele de date izolate. Aceasta înseamnă că utilizatorii nu își pot deține activele din joc (skinuri, avatare, abilități). Axie Infinity perturbă acest model deoarece utilizatorii își pot deține activele și le pot vinde într-o economie de piață liberă pentru a obține profit.

Veniturile totale ale Axie Infinity | Token Terminal

Veniturile anuale potrivit Token Terminal se ridică la $2,7 miliarde pentru acest joc. Tehnologia blockchain este vehiculul prin care utilizatorii își pot deține activele din joc.

2. Blockchainurile permit formarea organică a economiilor în jocuri. Jucătorii Axie Infinity investesc pentru a achiziționa Axies și tokenul nativ al platformei numit Axie Infinity Shard (AXS) pentru a începe jocul. De acolo, completând misiuni zilnice, învingând monștri și luptând împotriva altor jucători, utilizatorii pot primi Smooth Love Potion (SLP) ca recompense, care pot fi schimbat cu alte crypto-monede. Spre exemplu, mulți utilizatori din Filipine câștigă de mai multe ori peste salariul lor lunar obișnuit doar jucând Axie Infinity.

3. Blockchainurile publice sunt accesibile tuturor. Pe măsură ce adoptarea smartphone-urilor continuă să se extindă odată cu creșterea tehnologiei 4G și 5G pe piețele emergente, tot mai mulți utilizatori vor accesa jocurile crypto și blockchain în viitorul apropiat.

4. Costurile reduse de dezvoltare a jocurilor. Blockchainurile publice ca Ethereum permit oricui să construiască jocuri pe platforma lor. Acest lucru face mult mai ușor pentru antreprenori să dezvolte un joc. Barierele scăzute de intrare cresc concurența, iar beneficiarii finali sunt jucătorii. Blockchainurile sunt următoarea iterație a tehnologiei open source.

5. Descentralizare. Datorită faptului că blockchainurile sunt deschise, oricine poate construi pe ele. Aceasta înseamnă că ar trebui să ne așteptăm la un viitor în care există jocuri construite pe diferite blockchainuri, precum: Ethereum, Solana, Cosmos etc. Jucătorii vor putea schimba jocurile cu ușurință și vor putea lua NFT-urile sub formă de skinuri, avatare sau arme cu ei. În plus, utilizatorii își vor putea tranzacționa NFT-urile pentru a obține profit.

Exit mobile version