JP Morgan: instituțiile nu au apetit pentru Bitcoin la acest preț

JP Morgan: instituțiile nu au apetit pentru Bitcoin la acest preț

Lewis Tse Pui Lung | Adobe Stock

Bazându-se pe raportul de volatilitate dintre Bitcoin și aur, reprezentativii JP Morgan nu se așteaptă ca Bull Marketul pentru Bitcoin să continue pe termen mediu.

Deoarece prețul Bitcoin nu a reușit să se mențină peste $35,000 pe parcursul sesiunii de ieri, JP Morgan se aștepta la o mișcare unanimă a pieței sub nivelul critic al graficului, asumpție bazată pe raportul de volatilitate dintre Bitcoin și aur.

Într-un mesaj privat pe care l-au trimis miercuri investitorilor, bancherii au detaliat raționamentul efectuat, pentru a justifica o valoare corectă, sustenabilă a prețului BTC – între $23,000 și $35,000 – pe termen mediu. Reprezentativii JP Morgan au vorbit mai devreme anul acesta despre o potențială creștere hiperbolică, care plasează prețul activului digital la $140,000 – lucru care se putea întâmpla dacă profilul celei mai mari crypto-monede se potrivea cu profilul de alocare, distribuție și volatilitate al aurului.

JP Morgan: Cursa inițiată de MicroStrategy nu are susținere

JP Morgan a mai precizat că represiunea Chinei asupra operațiunilor miniere va avea un impact pozitiv asupra Bitcoin pe termen mediu, deoarece accelerează o trecere ridicată a Chinei în cota-parte a puterii de calcul (hash power) pentru Bitcoin.

Nu multe instituții financiare se alătură cursei inițiate de MicroStrategy – în achiziționarea activului digital, după scăderea prețului în zona $30,000.

Acest lucru sugerează că investitorii instituționali, care tind să tranzacționeze prin intermediul căilor reglementate de Comisia SEC – cum ar fi fondurile Bitcoin listate public sau contractele CME Bitcoin Futures – nu afișează deocamdată un apetit de risc suficient de mare, încât să cumpere crypto-moneda în urma reducerii de preț

Potrivit bancherilor, un alt factor major care împiedică posibilitatea de a continua Bull Marketul – este termenul de expirare al contractelor Grayscale Bitcoin Trust – și deblocarea fondurilor deținute în portofoliul companiei americane. Primele blocări de lichiditate cu expunere la Bitcoin – pentru instituțiile publice – au avut loc în urmă cu 6 luni. În 17 Iulie are loc prima zi de deblocare a lichidității pentru aceste contracte.

Exit mobile version