JP Morgan CEO: Nu voi cumpăra Bitcoin nici dacă prețul crește de 10 ori

Jamie Dimon, mogulul bancar din Statele Unite, este un denigrator notoriu al Bitcoin încă din 2017, în contrast cu dorințele firmei sale de a capitaliza creșterea ecosistemului crypto

JP Morgan CEO: Nu voi cumpăra Bitcoin nici dacă prețul crește de 10 ori

William | Adobe Stock

Într-un interviu online acordat Times of India, Jamie Dimon, CEO al celei mai mari bănci din Statele Unite – JP Morgan Chase – a calomniat popularitatea de care Bitcoin beneficiază, în ciuda faptului că prețul activului digital ar putea să crească de 10 ori în următorii cinci ani.

Fiind un critic ferm al Bitcoin de-a lungul istoriei, Dimon a numit moneda o fraudă în 2017 și a citat capacitatea criminalilor de a evada cu fondurile de sub autoritatea organelor financiare, sifonând tranzacțiile financiare în Bitcoin, în detrimentul dolarului american.

Embed from Getty Images

Atunci când reprezentantul Times of India l-a întrebat pe CEO-ul JP Morgan dacă Bitcoin sau alte crypto-monede ar trebui interzise sau reglementate, Dimon a răspuns:

Nu mă interesează Bitcoin. Cred că oamenii pierd prea mulți bani și timp cu această monedă. Însă va fi reglementată […] Iar acest lucru îl va constrânge într-o oarecare măsură. Dar nu știu dacă aceste reglementări îl vor elimina și sincer să fiu, nici nu mă interesează. Nu cumpăr Bitcoin. Asta nu înseamnă că n-ar putea crește de 10 ori în preț în următorii cinci ani

În ciuda acestei declarații, JP Morgan și-a exprimat un interes din ce în ce mai crescut față de sfera crypto pe parcursul ultimului an, îndeosebi cu privire la dezvoltare și implementarea soluțiilor blockchain.

În Iulie 2021, gigantul bancar a postat multiple solicitări de angajare pentru dezvoltatori blockchain, ingineri și agenți de marketing care să lucreze în divizia concentrată pe crypto a instituției financiare: Onyx – responsabilă de propria monedă stabilă a băncii, JPM Coin.

Conform unui raport recent, Counterpoint Global, o subdivizie a JP Morgan, consideră lansarea unui serviciu de investiții pentru clientela exclusivistă a băncii. Ținând cont de faptul că firma deține active în valoare de $150 de miliarde, acest lucru reprezintă un exemplu promițător pentru celelalte nume din industria bancară.

Exit mobile version