Judecătorul din SUA a refuzat cererea lui Changpeng Zhao de a călători în timpul procedurilor legale

Oferta lui Changpeng Zhao de a utiliza 4,5 miliarde de dolari în acțiuni ca garanție a fost respinsă de autorități

Judecătorul din SUA a refuzat cererea lui Changpeng Zhao de a călători în timpul procedurilor legale

Un judecător din SUA a respins cererea lui Changpeng ‘CZ’ Zhao, fondatorul și fostul CEO al Binance, de a călători în Emiratele Arabe Unite. Această decizie vine în ciuda ofertei lui Zhao de a pune ca garanție echitatea sa în Binance US, în valoare de 4,5 miliarde de dolari, pentru a se asigura de întoarcerea sa.

Dosarul instanței a dezvăluit că în decembrie 2023, echipa legală a lui Zhao a solicitat permisiunea ca el să călătorească în UAE pentru a participa la „spitalizarea și operația” unei persoane neidentificate în Abu Dhabi. Zhao a propus să ofere proprietăți suplimentare substanțiale și active financiare ca garanție, inclusiv echitatea sa în Binance US, evaluată la aproximativ 4,5 miliarde de dolari din ultima rundă de strângere de fonduri de acum doi ani.

Această situație urmează după ce Zhao a pledat vinovat în noiembrie 2023 la acuzațiile de a nu menține un program eficient de combatere a spălării banilor la schimbul de criptomonede. Ulterior, el a fost de acord să demisioneze din funcția de CEO al Binance ca parte a unui acord cu Departamentul de Justiție al SUA.

Zhao se confruntă cu o posibilă pedeapsă cu închisoarea de 10 până la 18 luni, conform liniilor directoare federale. De asemenea, ca parte a acordului, Binance a fost obligat să iasă de pe piața SUA și să plătească o amendă substanțială de 4,3 miliarde de dolari pentru încălcări legate de anti-spălare de bani și sancțiuni.

Decizia de a restricționa călătoria lui Zhao a fost luată de un judecător federal din Seattle, citând „averea enormă și proprietatea lui Zhao în străinătate” și legăturile minime cu Statele Unite ca motive. Procurorii au argumentat că Zhao, cetățean non-SUA dar UAE, cu active semnificative în afara SUA și rezidență într-o țară fără un tratat de extrădare cu SUA, prezintă un risc considerabil de fugă.

Exit mobile version