Kim Kardashian, amendată cu 1,26 milioane de dolari, pentru promovarea EthereumMax

Kim Kardashian nu a dezvăluit că a fost plătită cu 250.000 de dolari pentru a promova EthereumMax

Kim Kardashian, amendată cu 1,26 milioane de dolari, pentru promovarea EthereumMax

Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare din Statele Unite (SEC) o acuză pe Kim Kardashian de „promovarea ilegală” a unei „securități crypto”, a anunțat agenția.

SEC spune că Kardashian a încălcat regulile prin promovarea activelor digitale oferite și vândute de EthereumMax, fără a dezvălui că a fost plătită pentru promovarea activului digital.

Kim Kardashian, care are o avere de 1,8 miliarde de dolari, a fost de acord să plătească 1,26 milioane de dolari pentru a soluționa acuzațiile că ar fi promovat EthereumMax pe Instagram, a spus SEC.

De asemenea, a mai spus că va colabora cu autoritățile de reglementare și a fost de acord să nu promoveze valorile mobiliare cripto timp de trei ani.

SEC a declarat că Kim Kardashian a încălcat prevederea „anti-touting” din legile federale privind valorile mobiliare. Acordul dintre SEC și Kardashian a inclus o plată inițială de 250.000 de dolari, 10.000 de dolari în dobândă și o penalizare de 1 milion de dolari.

În 2021, Kim Kardashian a distribuit conținut promoțional urmăritorilor ei de pe Instagram. Vedeta este una dintre cele mai urmărite persoane de pe rețelele de socializare, cu 331 de milioane de urmăritori pe Instagram și aproape 74 de milioane de urmăritori pe Twitter.

Postarea publicată de Kardashian pe rețelele de socializare
Postarea publicată de Kim Kardashian pe rețelele de socializare în care promovează EthereumMax

EthereumMax, care nu are nicio legătură cu Ethereum, a fost promovat și de boxerul profesionist Floyd Mayweather Jr.

În ianuarie, investitorii EthereumMax au dat în judecată atât pe Kardashian, cât și pe Mayweather din cauza afirmațiilor că au indus în eroare investitorii prin promovarea EthereumMax prin intermediul rețelelor sociale.

Fanii puteau cumpăra bilete pay-per-view cu EthereumMax, care a apărut după promovarea de către Kardashian și alți influenceri. Valoarea tokenului a scăzut semnificativ după aceea, lăsând mulți investitori în pierdere.

Evoluția prețului EthereumMax | CoinMarketCap

Președintele SEC, Gary Gensler a sfătuit publicul larg să-și depună diligența atunci când investește în active digitale, amintind în același timp celebrităților și influencerilor obligația lor de a dezvălui plățile legate de promovarea valorilor mobiliare.

„Acest caz este o reamintire a faptului că atunci când celebrități sau influenceri susțin oportunități de investiții, inclusiv valori mobiliare în active digitale, asta nu înseamnă că aceste produse de investiții sunt potrivite pentru toți investitorii”, a declarat Gary Gensler, președintele SEC într-un comunicat de presă.

Exit mobile version