Kookmin Bank din Coreea de Sud lansează primul ETF de criptomonede

Banca are active de peste 520 de miliarde de dolari și deja testează introducerea metaversului în afacerile sale.

kookmin bank

Kookmin Bank (KB), cea mai mare bancă din Coreea de Sud după profit net, se pregătește să lanseze primul fond de investiții cripto (ETF pentru criptomonede). Grupului din care face parte banca avea active totale în valoare de 520 de miliarde de dolari la 21 septembrie 2021.

Banca de investiții caută să-și facă drum în industria cripto, datorită creșterii imense a activelor digitale pe tot globul. Pe lângă ETF-uri, Kookmin Bank vrea, de asemenea, să-și extindă investițiile cripto, oferind fonduri indexate și externalizarea investițiilor pentru potențiale fonduri de pensii prin intermediul activelor digitale.

Un fond index este un tip de fond mutual sau de fond tranzacționat la bursă (ETF) cu un portofoliu construit pentru a se potrivi sau urmări componentele unui indice al pieței financiare.

Shinhan Bank, un concurent apropiat al KB Bank, a introdus deja o secțiune cu drepturi depline în aplicația sa de mobile banking pentru a ajuta clienții să-și gestioneze colecțiile NFT pe Klaytn, popularul portal blockchain.

Kookmin Bank a anunțat chiar astăzi că a format un comitet pregătitor pentru managementul activelor digitale pentru a determina capacitățile de produs și strategie privind activele digitale și fondurile de investiții în inteligență artificială.

Pentru lansarea unui fond index de investiții cripto este nevoie de un Ofițer de Investiții Externalizat (OCIO). OCIO este o companie externalizată de administrare a investițiilor care oferă garanții asupra investițiilor principale. În plus, fondul OCIO poate fi folosit și ca fond de pensii. Greyscale și Fidelity Asset Management sunt alte firme cu un OCIO similar.

Riscurile au fost deja evaluate

Mai mult, banca se așteaptă să lanseze fonduri tranzacționate la bursă cripto (ETF) și produse viitoare. Consiliul va evalua, de asemenea, problemele de risc și de conformitate pentru fondurile de investiții. De fapt, aceste planuri au fost confirmate de șeful Index Quant Management al KB, Honggun Kim, în comunicatul oficial al băncii.

Kookmin Bank lansează acest nou fond de investiții pentru clienții săi, ca răspuns la faptul că piața este din ce în ce mai receptivă la investițiile cripto și non-fungible token (NFT), potrivit Watcher.

Asemeni băncii uriașe din Singapore, DBS, Kookmin Bank a anunțat noi produse de investiții cu accetul pe criptomonede.

Pe 14 februarie, CEO-ul DBS Bank, Piyush Gupta, declara că banca va lucra pentru a-și extinde activitățile cripto în 2022.

Pe măsură ce criptomonedele sunt adoptate tot mai mult la nivel mondial acestea atrag și mai multă atenție din partea cripto-scepticilor. Președintele SUA, Joe Biden, este așteptat să emită un ordin executiv privind criptomonedele, în această săptămână. Problema este că în SUA, ca și în Rusia, părerile despre activele digitale sunt divizate, iar acest lucru ar putea contribui la o nouă corecție pe piața criptomonedelor.

Kookmin Bank s-a pregătit și pentru metavers

Kookmin Bank anunța, la finele lunii noiembrie, că a dezvoltat KB Metaverse VR Branch Testbed pentru a experimenta posibilitatea ca viitori și actualii săi clienți care poartă un dispozitiv VR montat pe cap să acceseze servicii bancare într-un metavers.

Tranzacțiile simple pot fi gestionate la un casier, în timp ce un avatar-angajat în interiorul lounge-ului VIP virtual poate ajuta clienții să analizeze profilurile de risc-randament sau să conceapă portofolii de investiții. În interiorul halei principale, clienții își pot răsfoi și informațiile financiare personalizate.

KB Kookmin Bank a colaborat cu dezvoltatorul de conținut VR Sharebox pentru a construi sucursala virtuală. KB intenționează să folosească ramura metaverse VR pentru formarea angajaților și învățarea tinerilor despre finanțe, conform Forkast.

Alte bănci sud-coreene încearcă, de asemenea, să exploreze metaversul pentru utilizare în afaceri.

Banca Industrială a Coreei (IBK) a anunțat, cam în aceeași perioadă ca și Kookmin Bank, planurile de a lansa o sucursală bancară pe metaversul platformei de socializare Cyworld Z, în timp ce NH Nonghyup Bank intenționează să creeze o replică a insulei Dokdo într-un metavers în care vizitatorii vor putea să joace jocuri și să cumpere proprietăți.

Exit mobile version