Kraken – Evaluare de 10 miliarde de dolari

Jesse Powell, CEO-ul Kraken: evaluarea se poate dubla, până la 20 de miliarde

24K-Production - stock.adobe.com

Executivii Kraken se află în discuții cu alte firme importante din sfera crypto, precum Fidelity, Tribe Capital sau General Atlantic.

Nici termenii legali, nici investitorii principali nu sunt cei finali – ceea ce înseamnă că este posibil ca evaluarea exchange-ului să depășească 10 miliarde de dolari dacă cererea este suficient de mare.

Reprezentanții firmelor amintite mai sus, Kraken, Fidelity, Tribe Capital sau General Atlantic – au refuzat să comenteze știrea.

Despre Kraken

Kraken Digital Asset Exchange, cu sediul în San Francisco, Statele Unite, a fost fondată în 2011 și este unul dintre cele mai vechi platforme de Bitcoin-trading de pe piață. Exchange-ul oferă o selecție largă de crypto-valute clienților săi, situându-se pe locul 4 din punct de vedere al volumului produs.

Kraken - Evaluare de 10 miliarde

În 2019, Kraken a strâns 13,5 milioane de dolari într-o rundă de finanțare care s-a bucurat de implicarea a peste 2000 de investitori. Evenimentul acesta a împins ulterior evaluarea companiei la peste 4 miliarde.

Atenția asupra crypto-monedelor ca și clasă de active continuă să crească

Ieri, un exchange competitor pentru Kraken – anume Coinbase, și-a confirmat intenția de a se lista la bursă. Evaluarea rivalului se ridică la aproximativ 100 de miliarde de dolari după un început de an glorios pentru Bitcoin și pentru majoritatea exchange-urilor, care și-au crescut într-un timp record numărul de utilizatori la nivele pe care nu le-am mai văzut din 2018.

Exchange-urile sunt profitabile atunci când utilizatorii le folosesc pentru a cumpăra și vinde Bitcoin sau alte crypto-monede. Acestea își trag comisioane din fiecare tranzacție. Deoarece volumul de tranzacționare a crescut considerabil în ultimele două luni, a crescut și numărul tranzacților efectuate și implicit – profitul generat de platformele crypto.

Exit mobile version