Kraken își extinde activitățile în Spania și Irlanda

Abordarea proactivă a Kraken față de reglementare ar putea să îi asigure un avantaj în peisajul crypto european în rapidă evoluție

Kraken își extinde activitățile în Spania și Irlanda

Kraken, una dintre cele mai cunoscute platforme de tranzacționare crypto, a făcut pași importanți din punct de vedere al reglementărilor în Spania și Irlanda.

Platforma a obținut recent o înregistrare ca furnizor de servicii de active virtuale de la Banca Centrală a Spaniei, Banco de España. Această recunoaștere îi va permite Kraken să ofere servicii de schimb de criptomonede și servicii de portofele crypto în custodie populației spaniole.

Pe lângă inițiativele din Spania, Kraken a obținut o licență de Instituție de Bani Electronici (EMI) de la Banca Centrală a Irlandei. Această licență va ajuta Kraken să-și extindă serviciile fiat în Euro în colaborare cu băncile, nu numai în Irlanda, ci și în întregul continent european.

Aceste progrese în materie de reglementare vin într-un moment în care platformele de tranzacționare privesc cu atenție expansiunea europeană, mai ales de când Uniunea Europeană a oferit linii directoare mai clare privind poziția sa de reglementare a criptomonedelor.

Notabil, Coinbase, o altă platformă de tranzacționare criptomonede, s-a înregistrat și ea recent în Spania. În plus, legislația cuprinzătoare a Uniunii Europene pentru criptomonede, cunoscută sub numele de Regulamentul piețelor de active crypto (MiCa), urmează să fie implementată în 2024.

Curtis Ting, vicepreședintele Kraken pentru operațiuni globale, și-a exprimat optimismul cu privire la peisajul crypto din Europa.

,,Vedem o bază solidă pentru crypto în Europa, care are o reglementare orientată spre viitor care ne permite să creștem cu încredere”, a declarat el.

El a exprimat în continuare recunoștință pentru abordarea proactivă de reglementare adoptată de Banca Centrală a Irlandei și de Banca Spaniei. Ting a subliniat dorința Kraken de a se integra în sectoarele fintech dinamice ale Irlandei și Spaniei și a reiterat angajamentul platformei de a investi mai larg în Europa.

Exit mobile version