Kraken rambursează clienții afectați de scăderea ETH

În 22 februarie, paritatea ETHUSD a suferit o scădere anormală pe Kraken

vladim_ka - stock.adobe.com

După ce zilele trecute a anunțat intenția de a se lista la bursă – pentru a atrage clienți noi, Kraken vine cu o nouă știre pentru a păstra clienții deja existenți: exchange-ul rambursează pierderile cauzate de scăderea anormală a prețului ETH.

Ce s-a întâmplat cu Ethereum pe Kraken?

În 22 februarie, prețul ETHUSD a scăzut de la $1935 până la aproximativ $1500 pe majoritatea exchange-urilor, însumând o corecție de 22%.

Pe Kraken însă, prețul ETHUSD nu s-a oprit la $1500: acesta a suferit o scădere mult mai serioasă, până la $700, după cum se poate observa și în graficul de mai jos.

Prețul ETHUSD pe Kraken și pe Coinbase în momentul scăderii

Kraken a investigat scăderea și a concluzionat că exchange-ul a procesat corect toate ordinele.

Șeful executiv, Jesse Powell, a explicat într-o serie de mesaje postate pe twitter faptul că scăderea prețului a avut loc din cauza unor ordine foarte mari de vânzare.

Acesta și-a mai îndemnat clienții să nu tranzacționeze cu levier dacă nu înțeleg pe deplin riscurile pe care le implică.


Un raport din partea New Money Review, un site străin de știri, indică faptul că unor clienți Kraken li s-au oferit rambursări cuprinse între 5 și 50% pentru pierderile suferite.

Într-o altă serie de mesaje pe twitter, postate în 26 februarie, Powell a declarat că exchange-ul „scoate bani din propriul buzunar” pentru a rambursa clienții și pentru a păstra o legătură cât mai bună cu aceștia.

Cazurile mari sunt evaluate individual. Cazurile mici au fost rambursate automat. Sumele de rambursare vizează prețul cel mai mic de pe alte exchange-uri. Aproximativ 80-100% din ce ar fi primit pe alt exchange este rambursat clientului în cash + credit cu care poate plăti taxele pe Kraken – a spus Jesse Powell, CEO Kraken

Powell a mai adăugat că vor face ce le stă în putere să ajute clienții afectați de declinul ETH dar că „nu se vor da peste cap” să îndeplinească cerințe nerealiste din partea unor clienți.

Exit mobile version