Kraken se confruntă cu potențiale consecințe legale din partea SEC

Autoritățile de reglementare americane iau măsuri drastice împotriva Kraken, un exchange crypto cu sediul în Statele Unite, după ce a fost acuzată că a încălcat vânzarea de valori mobiliare neînregistrate

Kraken se confruntă cu potențiale consecințe legale din partea SEC

Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare din America (SEC) se apropie de finalul investigației sale privind presupusa vânzare de valori mobiliare neînregistrate de către Kraken către consumatorii americani. Bloomberg a dezvăluit miercuri că s-ar putea ajunge la o înțelegere în câteva zile, semnalând încheierea acestei anchete semnificative.

O sursă cu informații din interior a publicat un raport pe această temă, dar Kraken sau directorul său general Jesse Powell nu au oferit încă niciun comentariu.

Consecințele urmează să vină?

Deși s-ar putea să se prefigureze o înțelegere, nu se știe încă ce active digitale sunt examinate în cadrul anchetei. SEC și CFTC au caracterizat în mod oficial doar Bitcoin că fiind o comoditate, lăsând alte active digitale învăluite în confuzie din punct de vedere administrativ.

Bloomberg a raportat că consecințele acestei investigații și orice posibilă pedeapsă împotriva Kraken ar putea avea repercusiuni dramatice pentru investitorii crypto din America. Este probabil ca ajungerea la o soluție în acest caz ar convinge și alte companii crypto să încheie acorduri cu SEC.

SEC a anunțat că multe tokenuri oferite de platformele de tranzacționare sunt titluri de valori și trebuie să respecte regulamentul. În ciuda acestui fapt, investigațiile de acest gen nu se soldează întotdeauna cu măsuri legale luate împotriva companiilor.

Kraken, care este situată în San Francisco, se remarcă printre alte exchange-uri crypto la nivel global prin volumul imens de tranzacționare, conform clasamentului CoinMarketCap, pe locul al treilea la nivel mondial.

O poziție fermă împotriva staking-ului?

În ultima vreme, industria crypto a fost alarmată de vestea că autoritățile de reglementare din SUA intenționează să ia măsuri drastice împotriva procesului de staking de pe platformele de tranzacționare din SUA.

Brian Armstrong, CEO-ul Coinbase, a avertizat împotriva acestei acțiuni, calificând-o drept „teribilă” pentru viitorul națiunii: dacă va fi pusă în aplicare, utilizatorii din America nu vor mai putea să își pună la staking monedele digitale.

Exit mobile version