KuCoin introduce KYC obligatoriu

Măsurile KYC îmbunătățite ale bursei afectează atât utilizatorii noi, cât și pe cei existenți, în încercarea de a crește conformitatea cu reglementările globale AML

KuCoin introduce KYC obligatoriu

KuCoin, o importantă platfromă de tranzacționare de criptomonede, a anunțat că va implementa verificări obligatorii de tipul ,,Know Your Customer” (KYC) începând cu data de 15 iulie 2023.

Această decizie, anunțată miercuri, semnifică o schimbare de politică menită să abordeze preocupările legate de reglementare și să îmbunătățească securitatea clienților pe platformă.

Începând cu data menționată, toți clienții noi care doresc să utilizeze serviciile KuCoin vor fi obligați să completeze un proces de verificare KYC.

În plus, utilizatorii existenți care nu reușesc să parcurgă procedura KYC nu vor putea efectua tranzacții sau depozite pe platformă.

Cu peste 27 de milioane de utilizatori la sfârșitul anului 2022 și un volum de tranzacționare de 24 de ore de 531 de milioane de dolari, KuCoin este una dintre cele mai platforme de tranzacționare crypto din lume​.

Această măsură survine în contextul criticilor crescânde aduse platformelor de tranzacționare de criptomonede pentru verificările KYC percepute ca fiind obligatorii. Regulatorii au exprimat de mult timp preocupări că procesele insuficiente de verificare a identității ar putea alimenta potențial activități ilicite precum frauda, spălarea de bani și finanțarea terorismului.

Prin introducerea verificărilor KYC obligatorii, KuCoin își propune să abordeze aceste probleme și să consolideze integritatea platformei sale.

Totuși, implementarea verificărilor KYC obligatorii ridică întrebări și despre confidențialitatea utilizatorilor și valorile tradiționale ale industriei crypto, care a apreciat adesea anonimatul și descentralizarea.

Echilibrul între conformitatea regulatorie, securitatea clienților și păstrarea acestor valori este o provocare continuă pentru platforme de tranzacționare de criptomonede.

Interesant este că KuCoin nu este singura platformă care își consolidează politicile KYC. În mai, exchenge-ul Bybit a restricționat utilizatorii non-KYC să retragă mai mult de 20.000 Tether (USDT) lunar.

Acest lucru a dus la o creștere a vânzărilor de conturi de crypto verificate și hackuite pe darknet, vânzându-se cu 30 de dolari în aprilie 2023.

Exit mobile version