Larry Fink, CEO-ul BlackRock, anticipează că Bitcoin va revoluționa sectorul financiar

BlackRock, cu active de peste 9 trilioane de dolari în administrare, solicită aprobarea pentru un Fond Tranzacționat în Bursă (ETF) pe Bitcoin

Larry Fink, CEO-ul BlackRock, anticipează că Bitcoin va revoluționa sectorul financiar

Larry Fink, CEO-ul BlackRock, cea mai mare firmă de administrare a activelor din lume, și-a exprimat recent convingerea că Bitcoin și criptomonedele în general au potențialul de a „revoluționa” sectorul financiar.

Fink a comparat criptomoneda cu ,,digitalizarea aurului”, evidențiind potențialul său transformativ în timpul unui interviu cu Fox Business.

BlackRock, care gestionează active în valoare de peste 9 trilioane de dolari, caută în prezent aprobarea regulatorilor pentru un ETF (Exchange-Traded Fund) Bitcoin spot. Această mișcare semnifică o schimbare în poziția instituțiilor financiare mainstream față de activele crypto, pe măsură ce explorează modalități de a le incorpora în ofertele lor.

Cu toate acestea, propunerea s-a lovit de un obstacol din partea Comisiei pentru Bursă și Valori Mobiliare (SEC). SEC a informat recent CBOE și Nasdaq, entitățile responsabile pentru depunerea cererilor de ETF Bitcoin în numele BlackRock și Fidelity, că propunerile lor nu au fost ,,suficient de clare și cuprinzătoare”.

În ciuda acestor obstacole inițiale, Fink rămâne optimist și deschis la colaborarea cu reglementatorii pentru a asigura conformitatea.

,,Lucrăm foarte strâns cu reglementatorii noștri și vrem să auzim de la reglementatorii noștri – care sunt problemele lor și putem rezolva aceste situații”, a declarat el.

Fink crede că tokenizarea activelor și a valorilor mobiliare, pe care Bitcoin le reprezintă, ar putea revoluționa finanțele.

,,Credem că dacă putem crea mai multă tokenizare a activelor și valorilor mobiliare, și asta este ceea ce reprezintă Bitcoin, am putea revoluționa din nou finanțele. Vedem asta ca o oportunitate de a face un pas înainte în ceea ce privește furnizarea investitorilor fracțiuni de acțiuni, fracțiuni de acest fel, democratizând costul investițiilor”, a adăugat el.

Entuziasmul actual al lui Fink pentru crypto este o plecare semnificativă de la scepticismul său anterior, care a fost alimentat de preocupările legate de utilizarea sa pentru activități ilicite. Cu toate acestea, perspectiva sa a evoluat și acum vede potențialul pentru crypto de a juca un rol similar cu aurul digital.

,,Cred că rolul crypto este de a digitaliza aurul în multe feluri”, a spus el.

Natura volatilă a criptomonedelor este bine documentată, Bitcoin având o creștere de aproape 90% în 2023 după o scădere de 64% anul trecut, urmată de o creștere de 60% în 2021.

În ciuda acestor oscilații sălbatice, Fink rămâne optimist cu privire la viitorul monedelor digitale.

Joi, Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, se tranzacționa la 31.303 dolari, înregistrând o creștere de 2.17%.

Exit mobile version