Legalizarea criptomonedelor în Ucraina s-a făcut cu vot aproape unanim: 276 pentru

De ieri, Ucraina are o lege a criptomonedelor, astfel că populația și afacerile le pot folosi în mod legal

Legalizarea criptomonedelor in Ucraina

Legalizarea criptomonedelor in Ucraina

Legalizarea criptomonedelor în Ucraina a devenit realitate, după ce în Parlamentul de la Kiev a avut loc lectura finală pe proiectul de lege în cauză. Mai mult, proiectul de lege a fost votat cu 276 de voturi pro și doar 6 contra.

Deși este cu războiul la ușă, Ucraina profită de fiecare ocazie pentru a rămâne în pas cu lumea mai ales că, potrivit oficialilor, populația țării este în top 5 ale lumii în ceea ce privește numărul de deținători de active digitale.

În septembrie, Ucraina mai trecuse o dată legea criptomonedelor, dar președintele Volodymyr Zelensky și-a exprimat dreptul de veto și a retrimis spre analiză legea.

Proiectul de lege anterior prevedea că „piața de active virtuale va fi reglementată de Ministerul Transformării Digitale, Banca Națională a Ucrainei (BNU), Comisia Națională a Valorilor Mobiliare (NSC) și un nou organism independent de reglementare care ar trebui creat”.

Cu toate acestea, aliniată cu alte bănci centrale, Banca Națională a Ucrainei (BNU) a văzut activele virtuale ca o sursă de risc potențial. Deși au văzut și beneficiile, riscurile includ spălarea banilor și finanțarea activităților ilegale. BNU a văzut, de asemenea, folosirea activelor virtuale față de produsele bancare tradiționale și moneda fiat ca un alt risc, conform FX Empire.

Legalizarea criptomonedelor, „afacere” pentru afaceri

Acum, criptomonedele sunt legale în Ucraina deoarece legislativul țării a aprobat în lectură finală un proiect de lege care răspunde recomandărilor președintelui.

„Noua lege este o oportunitate suplimentară pentru dezvoltarea afacerilor în țara noastră. Companiile cripto străine și ucrainene vor putea opera în mod legal, iar ucrainenii vor avea acces convenabil și sigur la piața globală a activelor virtuale”, a declarat Mykhaylo Fedorov, ministrul ucrainean al Transformării Digitale, într-un comunicat, potrivit Nasdaq.

Parlamentul a adoptat ieri noua Lege a Ucrainei privind activele virtuale cu peste 270 de voturi, potrivit unui comunicat oficial.

Proiectul de lege detaliază cerințele pe care furnizorii de servicii Bitcoin, cum ar fi bursele, ar trebui să le respecte și stabilește amenzi pentru încălcarea prevederilor legii, pe lângă faptul că stabilește că Comisia Națională a Valorilor Mobiliare a țării reglementează piața criptomonedei.

Comisia de Valori Mobiliare, garantul legalității

Comisia de Valori Mobiliare a Ucrainei va avea sarcina de a elibera permise furnizorilor de servicii Bitcoin și criptomonede și de a efectua supravegherea și monitorizarea financiară a pieței, se arată în comunicat.

„Legea activelor virtuale este în mare măsură o lege-cadru și necesită perfecționări substanțiale suplimentare, de exemplu, modificări ale codului fiscal. Cu toate acestea, documentul a devenit un semnal important pentru comunitatea globală, deoarece Banca Națională a Ucrainei a declarat oficial că moneda digitală este un „surogat monetar, care nu are valoare reală”, a declarat Serhiy Tron, fondatorul White Rock Management și al fondului internațional al Fundației Parea, pentru Bitcoin Magazine.

Potrivit lui, Ministerul Transformării Digitale al Ucrainei intenționează să facă din țara un lider pe piața globală de Bitcoin și criptomonede, pe care noua lege o facilitează.

„Prin crearea unei piețe de criptomonede inovatoare, de înaltă tehnologie, care respectă reguli clare, țara se așteaptă la sosirea rapidă a investitorilor cripto din întreaga lume”, a adăugat el.

Acum, schimburile de bitcoin vor putea funcționa în conformitate cu reguli clare, iar activele cetățenilor vor fi mai bine protejate împotriva fraudei sau a utilizării abuzive de către furnizorii de servicii, inclusiv custozi.

„Adoptarea Legii privind activele virtuale semnalează în mod clar comunității globale că criptomoneda este legalizată în Ucraina. Oportunitatea de a dezvolta legal afaceri în Ucraina va atrage în țara noastră cripto-investitori din întreaga lume.”, a declarat Tron pentru Bitcoin Magazine.

Chiar dacă în aceste zile, Ucraina se află într-o poziție ingrată de a fi invadată de către Rusia, parlamentarii săi sunt preocupați de bunăstarea locuitorilor, dar și a afacerilor de pe acest teritoriu.

Exit mobile version