Liderii industriei crypto din Australia resping „argumentul” de a trata criptomonedele ca produse financiare

Ministerul Australian pentru Servicii Financiare nu consideră criptomonedele ca produse financiare

Liderii industriei crypto resping „argumentul” de a trata criptomonedele ca produse financiare

Liderii industriei crypto resping „argumentul” de a trata criptomonedele ca produse financiare

Directorii executivi australieni din industria crypto au avertizat împotriva clasificării tuturor activelor digitale drept instrumente financiare, în urma remarcilor recente ale trezorierului adjunct al Australiei pe această temă.

Într-un interviu cu Sydney Morning Herald, Stephen Jones, trezorierul adjunct și ministrul serviciilor financiare, a oferit un rezumat general al poziției reglementării crypto în țară.

Poziția sa cu privire la reglementarea crypto în Australia 

Stephen Jones a confirmat că activitatea guvernamentală de „mapping token” din acest an a fost în concordanță cu identificarea activelor crypto care vor fi reglementate. După cum a menționat directorul exchange-ului de criptomonede, procesul de consultare cu industria va începe în curând.

Jones, totuși, a susținut că „nu a fost atras” de crearea unui set complet nou de reguli pentru ceea ce el crede că este în esență un produs financiar.

„Nu vreau să prejudec rezultatul procesului de consultare pe care urmează să-l lansăm. Dar ideea mea este că dacă ceva arată ca o rață, merge ca o rață și sună ca o rață, atunci ar trebui tratat ca o rață”.

„Alte monede sau alte tokenuri sunt folosite practic ca depozit de valoare pentru investiții și speculații. Există un argument bun că ar trebui tratați ca un produs financiar”, a adăugat el.

Liderii crypto avertizează împotriva unei strategii „ample”

Cu toate acestea, participanții pe piața criptomonedelor au avertizat să nu aibă o viziune amplă asupra activelor crypto. 

Michael Bacina, partener al Piper Alderman și avocat blockchain și active digitale, a emis un avertisment într-un interviu spunând că „fără o abordare adecvată de clasificare a unei tehnologii ca produs financiar, lipsa căii clare și utilizabile către licențiere și conformare va trimite probabil mai multe cripto-afaceri offshore și va crea mai mare risc.

Consilierul general al exchange-ului intern de criptomonede Swyftx, Adam Percy, a împărtășit acest sentiment spunând:

„Scopul nostru este de a proteja consumatorii fără a reglementa afacerile interne cu active digitale bine administrate și a forța oamenii să folosească schimburi offshore care nu sunt puternic verificate și echilibrate.”

Pe de altă parte, Holger Arians, CEO-ul unei companii care oferă rampe de acces pentru criptomonede, și-a exprimat îngrijorarea că reglementarea excesivă ar putea afecta cu adevărat rolul de lider pe care Australia l-a jucat deja în industria crypto.

Legislatorii australieni consideră că trebuie să reglementeze criptomonedele

În timp ce autoritățile financiare australiene nu au formalizat încă un cadru de reglementare, există acum un sentiment de urgență crescut în rândul parlamentarilor australieni și al omologilor lor internaționali în urma scandalului FTX din noiembrie.

Potrivit lui Jones, dezastrul FTX „aruncă îndoieli” cu privire la necesitatea reglementării crypto.

Investitorul și antreprenorul australian în criptomonede Fred Schebesta a prevăzut potențiale probleme pentru sector în septembrie și a avertizat împotriva grăbirii politicii de „mapping token”.

El a continuat subliniind că crypto-economia „în curs de dezvoltare” a Australiei trebuie „aliniată cu alte piețe majore și cu reglementările acestora” din cauza complexității acestora.

Grupul de lobby crypto Blockchain Australia a fost de acord la acea vreme, susținând că tratarea tuturor criptomonedelor ca produse financiare ar dăuna investițiilor și inovației în industrie și ar duce la pierderea locurilor de muncă asociate industriei.

Exit mobile version