Managerii instituționali dețin un nivel record de $73 miliarde în active digitale

Intrările instituționale în produsele crypto au crescut săptămâna trecută, pe măsură ce managerii de investiții și-au sporit expunerea către active digitale

IQoncept | AdobeStock

Potrivit noului raport CoinShares, intrările instituționale în produsele crypto au crescut săptămâna trecută, pe măsură ce managerii de investiții și-au sporit expunerea la active digitale.

Cinci săptămâni consecutive de intrări în active digitale

Activele totale deținute de managerii instituționali au ajuns la $72,3 miliarde săptămâna trecută, cel mai înalt nivel înregistrat. Prin comparație, în Martie, suma activelor deținute de managerii instituționali era de $57 miliarde ajungând până la $71,6 miliarde în Mai.

În ultima săptămână, activele digitale au înregistrat intrări în valoare totală de $80 milioane. Bitcoin a atras cele mai mari investiții circa $70 milioane, marcând a cincea săptămână consecutivă de intrări. De asemenea, investitorii instituționali și-au majorat alocările de produse pentru Polkadot (DOT) și Cardano (ADA) cu $3,6 milioane, Ethereum a înregistrat o ușoară scădere de $1 milion.

Intrări în active digitale
Intrări în active digitale | CoinShares

În ceea ce privește furnizorii, ETC Group și 21Shares au înregistrat cele mai mari intrări săptămânale la $63,6 milioane și, respectiv, $19,3 milioane. Intrările în produsele Grayscale, care reprezintă cele mai mari fonduri bazate pe active digitale, nu au înregistrat creșteri semnificative.

Intrări către furnizori | CoinShares

Ieri, moneda a atins un nou All Time High la $67,000. Prin capitalizarea de piață, Bitcoin profită de optimismul asociat lansării a două ETF-uri bazate pe futures.

Listarea unui Bitcoin ETF în Statele Unite ar putea atrage noi investitori pe piața activelor digitale oferindu-le un mediu familiar și foarte reglementat în care să investească activele. CEO-ul ProShares, Michael Sapir, a declarat luni că investitorii așteaptă cu nerăbdare lansarea unui ETF axat pe Bitcoin.

Cererea puternică acumulată în rândul investitorilor instituționali pentru active digitale a fost evidențiată de lansarea recentă a ETF-urilor canadiene axate pe Bitcoin, care au atras intrări de miliarde de dolari într-o perioadă scurtă de timp. Lansat în Februarie, ETF Purpose Bitcoin, are acum $1,7 miliarde în active sub gestiune, conform datelor Bybt.

Exit mobile version