În Octombrie, managerii instituționali au cumpărat Bitcoin în valoare de $2 miliarde

Datorită aprobării a două Bitcoin ETF-uri de către SEC, Octombrie a fost o lună record pentru fondurile BTC

Ja_inter | AdobeStock

În Octombrie, intrările instituționale în produsele bazate pe Bitcoin au crescut semnificativ. Conform raportului CoinShares privind fluxurile săptămânale, produsele de investiții în crypto au înregistrat intrări în valoare totală de $288 milioane pentru ultima săptămână din Octombrie, dintre care $269 milioane doar pentru Bitcoin.

Intrări după active
Intrări în active digitale | CoinShares

Intrările instituționale în Bitcoin sunt în continuă creștere

În ultimele luni, așteptările cu privire la aprobarea Bitcoin ETF de către Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare din Statele Unite (SEC) au alimentat o cerere instituțională puternică. Aceste așteptări s-au împlinit în Octombrie, atunci când două Bitcoin ETF-uri au fost listate pe bursă.

Eric Balchunas, analist pentru Bloomberg, a raportatBitcoin Strategy ProShares (BITO) a devenit cel mai rapid fond tranzacționat la bursă care a atins $1 miliard în active. În doar două zile de la aprobare, BITO l-a depășit cu ușurință pe precedentul deținător al recordului, un fond bazat pe aur sub simbolul GLD.

Este uimitor cât de mari au fost primele două zile de tranzacționare pentru $BITO. Iată un grafic care compară BITO cu cele mai de succes lansări de ETF-uri din istorie. A dublat orice alt produs, iar în a doua zi a cunoscut chiar și o creștere.

Pe parcursul lunii octombrie, fondurile Bitcoin au generat intrări de $2 miliarde, ducând totalul până în prezent la aproape $6,4 miliarde. În comparație, fondurile pe Ethereum au înregistrat intrări de $1,05 miliarde în aceeași perioadă. Luând în considerare toate activele digitale, intrările din 2021 au atins $8,7 miliarde, cu 30% mai mare decât anul trecut.

Exit mobile version